En helhelg i Kalmar; bruks, agility, lydnad och tunnor med godis

I fredags jobbade jag halvdag, sen drog jag hem för att packa det sista för avfärd mot Kalmar och en helhelg med aussiesarna och LizaDock blev det först klädprovning innan jag åkte, för i brevlådan låg (förutom det goda SKK-beviset på Pus fina leder) leverans från vår sponsor Svenska DjurApoteket! Snygga och sköna kläder, man tackar 😀 !

150713,2

150713,1 150713,53

 

Runt 14 kom vi iväg och ca 4,5 timmar senare var vi framme. Genast tog vi en ordentlig promenad med hundarna så tjejerna fick sträcka ordentligt på benen och de fick leka av sig med Fräck. Sen blev det matorgie och en lugn kväll i soffan.

150713,3

 

150713,4

 

På lördagen kom vi upp runt 7, och började dagen med en powerwalk till Kongens slott! Solen strålade och det var sanslöst gött ute! Efter detta blev det kaffe på balkongen, och sen iväg på en klassiker som måste göras minst en gång per Kalmartripp: IKEA-brunch!

150713,5 150713,6

 

150713,7 150713,8

Strax innan 11 började vi rulla mot Karlskrona för helgens huvudpunkt: Agilitytävling. Vi fick en perfekt parkering och tältplats precis vid planen, och slog snabbt upp vårt agilityläger.

150713,9 150713,10

Själva tävlingen gick ömsom vin och ömsom vatten. Lyxa gjorde ett jättefint agilitylopp, fram tills dess att hon ramlade av bommen (no worries, hon drog upp direkt på den igen) och sen inte riktigt lyssnade på från vilket håll hon skulle ta ett hinder. I övrigt ett fint lopp!

150713,11

Tävlingen flöt på väldigt snabbt och smidigt, så rätt snart var det dags för vårt hopplopp. Där kom bitterheten fram direkt efter målgång, en enda YNKA nerpetning kostade oss både pinne och klassvinst!! Men vi kom iaf på en tredjeplats med klassens snabbaste tid (nästan 3 sekunder snabbare än vinnaren 🙂 )!

150713,12 150713,28

Efter att tävlingen var slut drog vi direkt till skogen, la spår till Lyxa och Pu (Pu ett ickeförar-appellspår och Lyxa ett 1 km spår i mestadels HÖGT blåbärsris) och tog sen en spårliggtidsfika.

150713,13 150713,14 150713,15

 

Lilla Pu gjorde ett asgrymt upptag (jag vände mig om till Liza för att fråga om vi var vid påsläppspunkten, men då hade Pu redan tagit upp spåret och börjat 🙂 ) visade ett mycket bättre tanke på att apportera in spårapporterna än hon gjort förut. Sen så är hon fortfarande lite för avcheckande i vinklar och slår lite mycket över spårkärnan för min smak (ca 20-30 cm slagningar åt vardera håll), så nu ska vi backa lite igen till att spåra i koppel och lite mer ”hårda spår” tanke för att försöka minska slagningarna. Men även om spårningsdetaljer ska stärkas och förbättras, överlag duktig liten Pu!

150713,18 150713,19 150713,20 150713,21 150713,22 150713,23 150713,24 150713,27 150713,25 150713,26

Sen fick Lyxa ta sitt spår. Hon fick slita hårt i spåret, missade 2 pinnar i det höga blåbärsriset, tappade spåret en gång men hittade tillbaka till det igen och hade svårt där det var grusvägsunderlag. Men från A-B kom vi, sen fick hon pusta ut 😉 !

150713,16

 

Avslutningsvis fick jag figga för Fräck som skallmarkerade asbra (och vid kampbelöning råkade få med både kampstocken och mitt magfläsk i munnen, ajajaj 😉 ), sen var vi rätt nöjda efter att ha varit igång med hundrelaterade saker i över 12 timmar! Så det blev bara att åka till Hemmakväll och köpa varsin tunna med godis och så halvdö i soffan. Hundarna somnade nästan direkt vi kom innanför dörren, så de var nog rätt nöjda de med 😉 !

150713,29

 

Söndagen började med uppstigning 06,20, och en sedvanlig morgonpromenad med hundarna, innan avfärd till andra dagen med agilitytävlingar i Karlskrona.

150713,30 150713,31

Söndagens tävlingar gick inte alls bra 😉 ! En viss skabbräv var övertaggad och hade knäck i öronen! Agilityloppet gick rätt bra (förutom att jag diskade oss när hon tog slalom fel och jag skickade henne över hindret innan igen) och hopploppet var bara KATASTROF med en hund som var ostyrbar, skällde som en galning och tog de hinder hon tyckte passade! Tur att EN av oss hade kul där på banan iaf 😉 😛 !

150713,38 150713,36

Efter två snabba disk och en fotosession så slängde vi ihop vårt agilityläger och åkte och köpte med oss lunch och for till Kalmars BK. Där började vi med upplet för Lyxa och Pu. Liza vallade en ruta på 45×55 (kortklippt äng/träningsplan med en skogsdunge mitt i och bakkant precis i skogskant). Detta var första fullrutan jag kört med Lyxa sen Karlsborg, och jag blev SÅ LYCKLIG när hon gjorde ett jättefint arbete, galopperade ut vid varje skick, sökte bra och aktivt hela tiden och kom in med grejerna fint! Belöning efter föremål 1, 3 och 5. Så himla gött!

150713,33

Lilla Pu fick också testa på den rutan, och med hennes obefintliga erfarenhet av ängsruta och vad hon tyckte var störningar (Liza på baslinjen, hink med leksaker som hörnmarkering) så tycker jag hon gjorde ett riktigt bra jobb 🙂 ! Hon var lite osäker först på vad vi egentligen höll på med, men även när hon är tveksam så går hon ut i galopp och jobbar sig genom rutan. Hon letade fint och fick hämta hem tre föremål (varav ett med linjetag) innan vi tyckte att det räckte för henne. Duktig liten Pu!

Sen blev det lydnad. Lyxa var så sanslöst härlig ❤ ! Kalasfin i alla moment vi körde (vittring, fjärr, hopp apport, fotgående, inkallning) med jättehög pepp och perfekt aktivitetsnivå. Blev så himla nöjd!

Lilla Pu fick köra ingångsträning (har beslutat att ha IPO-ingång på alla apporteringar och att hon rundar mig vid andra ingångar), fjärr, nedläggande vid sidan och apportering. Hon var också superduktig i värmen lilla snärtan!

150713,34

 

Sen packade vi ihop oss, körde hem Liza och Fräck, och strax innan 16 började jag och tjejerna rulla hemåt efter denna FANTASTISKA och intensiva helg! Alltid lika roligt att vara på mat&träningstripp till Casa De Liza 😀 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s