Från surt till sött, från dåligt till bra

Igår mötte vi upp rottweilerligan med Jonna, Zolo, Eskil och Anne-Li med Härja på Alingsås BHK för lite lydnadsträning.

Mitt och Lyxas pass började asdåligt 😛 ! Jag skulle länka igenom hela SM-programmet med endast 2 belöningspunkter, men redan på andra momentet (fjärr) stötte vi på patrull. Lyxa fick en låsning och tänkte ENBART ligg-sitt, när första skiftet är ligg-stå! Vad jag än sa, vart jag än stod, så blev det bara ligg-sitt som kom ifrån henne. Jag blev frustrerad, hon blev osäker, så jag satte in henne i bilen så vi fick ta en andningspaus bägge två, medan Anne-Li och Härja körde igenom lkl 1.

Sen fick Lyxa komma ut igen, och då var vi lite mer sansade och lyssnade mer på varann 😉 ! Jag hade belöning i rutan, underlättade och belönade i fjärren, sen körde vi resten av momenten med enbart tävlingsmässig belöning. Rutan blev bra, fjärren bra för att vi fick löst upp knuten, fotgåendet kändes GRYMT bra, hopp apport fin, inkallningen jättebra, vittringen OK mot bra (hon blir lite stressad av vittring i cirkel har jag märkt, på linje tar hon rätt pinne direkt, i cirkel måste hon dubbelkolla), zätat riktigt bra och dirigerinsapporteringen JÄTTEBRA för att högerapporten inte syntes bra i skugga och gräsklipp, men hon slog inte in mot mitten ändå. Så allt som allt ett bra pass, och framför allt bra att vi kunde vända på den dåliga starten och få till bar träning 🙂 !

150717,3

Avslutande fick Lyxa köra platsliggning med Zolo, där jag tränade på att få upp Lyxas fokus mot gömmet ännu ett snäpp, genom att varierande kasta en boll med ett ”varsågod” över taket på gömmet och att kalla in henne från platsliggningen. Fungerade jättebra, hon höll stenkoll hela tiden 🙂 !

Lilla Pu hade nog överlag ett av sina bästa träningspass igår 🙂 ! Jag var duktig i att inte träna henne för många repetitioner, och hon försökte sitt allra bästa genom allt. Duktig liten Pu! Särskilt nöjd blev jag med hennes tanke i apporteringen när jag för första gången satte ihop en apportering med en frontingång, och hennes lovande teknik i krypet trots att det bara var andra gången vi testade på kryp 🙂 !

 

Hon fick även träna på runda, högeringångar (har beslutat att ha dessa i inkallningar, och IPO-ingång i apporteringar), kampa med Anne-Li (lilla grådvärgen sitter som fastsydd i kampstocken när hon fått ett bra grepp) och hoppet, nu upphöjt till 4 plankor. Duktig liten Pu ❤ !

150717,4

 

2 reaktioner på ”Från surt till sött, från dåligt till bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s