Agilitytävling Strömstad

I lördags började jag dagen med att vara TL i lydnadsklass 1 på Alingsås BHKs lydnadstävling. Vädret var suveränt, och både vi funktionärer och de tävlande verkade vara riktigt nöjda.

150720,1

Vi fick så fint beröm om att man kände sig välkommen och peppad redan på samlingen på morgonen, bästa betyget man kan få när man arrangerar tävling ❤ ! Jag gillar verkligen min BHK, det är en så himla go och hjälpsam stämning i den! Heja Alingsås 🙂 !!

När jag var klar med mitt uppdrag åkte jag hem och packade det sista och satte in aussiesarna i bilen, sen började vi rulla upp mot Strömstad, Skäggligan, husvagn och agilitytävling.

150720,2

 

Vi hann i tid att se Andreas och Boss sista hopplopp. Det var ju en dubblerad tävling, så de hade redan kört tre lopp (vi fick de bägge hopploppen på film, tack Niclas för filmning av det första!). De första två loppen hade känts RIKTIGT bra sa Andreas, Boss hade tagit kontakthindren (minus gungan som vi fortfarande aktivt väljer bort för Boss på tävling), klarat slalom (efter några försök 😉 ) inte rivit något och varit följsam utan större mankemang. Det fjärde och sista loppet jag såg märkte man att hjärnbensinen tagit totalt slut hos mini-monstret, som ni själva kan se på filmen…. 😉 ! Det är roligt nästan jämt med ett mini-monster 😛 ❤ !

150720,3

 

Efter att de var klara packade vi ihop våra pinaler och tog oss bort till husvagnen, där det blev vila och bokläsning. Jag kan ju säga att man ett par gånger funderade på om husvagnen skulle välta, det stormade ORDENTLIGT på gräsplätten i Skee!! Härregud vad vinden ven hela dagen, agilitytält blåste iväg/sönder och huvudet var helt slut! Men mysigt när man väl är inne i husvagnen 🙂 !

150720,4

På söndagen var det dags för klass 2, så både Smalis och Lyxa skulle tävla. Vi var på plats i agilitycampet runt 07,30, gott med bara 100 meter från husvagn till läger 🙂 .

150720,5

Andreas och Smalis gjorde fina lopp, med lite stolpe ut hela tiden! Började med ett fint hopplopp men där det blev två islag och nerpet av hinderdelar, samt nån hundradel i tidsfel. Andra loppet som var agility blev det en disk då Smalis tyckte att Andreas inte gjorde rätt vid tunnel som låg under balansens uppfart ( 😉 ), andra hopploppet var jättefint och nollat (en 10:e plats blev det tillslut) och sista agilityloppet började JÄTTEBRA med grym fart och handling för dem, tills (återigen) en tunnel under balansens uppfart strulade till det för dem. Men upp till det (och avslutet) så var loppet asgrymt 🙂 !

Jag och Lyxa hade 3/4 riktigt bra samarbete på planen 😀 ! Första hopploppet är jag asnöjd med, jag bara missade EN ENDA liten inplockning så jag skickade henne in i tunnel istället för långhoppet hon skulle ta = disk. Första agilityloppet var den 1/3 som INTE var bra, där hade vi samarbete och följsamhet NOLL 😉 !

Nästa hopplopp var också jättehärligt teammässigt att köra, och vi lyckades med att NOLLA VÅRT FÖRSTA KLASS 2 HOPPLOPP 😀 !!! Med en fin tid också, på strax över 28 sekunder 🙂 !!! Det räckte till en 5:e plats…. och det var bara 3 pinnar i klassen…. SUUURT, men ja ä int bitter 😉 😛 !! Sista agilityloppet kändes också SKITBRA och följsamt, tyvärr två nerpetade hinder men i övrigt felfritt och fint. Asgött, vi börjar hitta varann ute på agilityplanen ❤ !

150720,6

När tävlingen var slut packade vi in alla saker och 4 av hundarna i Caddyn, och Andreas åkte hem med dem och husvagnen. Jag och Lyxa stannade kvar lite till och hade en feelgood-lydnadsträning tillsammans med Mona och Fira (och Marvin 😉 ) där agilityplanerna varit. Bra att kunna utnyttja en plats där det sprungit MASSA hundar under dagen, så det var totalkontaminerat av dofter, plus störningen av att det var några husvagnar/husbilar kvar, funktionärer som plockade ihop och lite allmän liv och rörelse runt omkring.

Jättefina gruppmoment med Lyxa och Fira, och sen härligt utförande från Lyxa i fjärren (fick nog löst upp knuten vi hade förra träningspasset, wohoo!), fotgåendet, zätat, vittring (fick till tre cirkelvittringar utan stress och dubbelkoll av pinnar, asbra), dirigeringsapportering och inkallning. Extra bra av Lyxa att hon så fin löste att vi mitt under en inkallning fick en stor Ridgeback som helt plötsligt kom springande på Lyxa när jag kallade in henne från ställandet…. Det är tur att man har en snäll och trygg hund som vare sig startar bråk eller tar illa vid sig av att få någon som springer fram till en så!

Allt som allt riktigt bra träning, och en helt underbar helg!

150720,7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s