Mer bruksfokus

Igår tog vi en välförtjänt totalslappardag! Hundarna fick en promenad med Andreas, sen hände det inget mer på hela dagen! Och det var ingen som klagade det minsta på det, alla tyckte det var skönt att bara ligga och slöa hela dagen 🙂

.150727,17

Idag har det däremot blivit lite mer aktivt! Nu börjar sluttampen inför bruks-SM, så nu ska det finslipas och peppas! Dagen började med att Andreas kom och sa ”- Det finns färdigt kaffe i termosen nere, nu åker jag och lägger spår till aussiesarna!” ❤ ! Han vet verkligen vad han ska ge sin fru i present, koffein och skogspinnar slår rosor och diamanter vilken dag som helst 😉 !

När han kom tillbaka hjälptes vi åt att få upp tävlingstältet som hade vridit sig på något konstigt sätt (tack och lov fick vi styrning på det) och sen käkade vi brunch. När spåren hade legat i snart två timmar så drog jag och aussiesarna till spårskogen, medan Skäggligan drog till klubben för att träna agility.

Pu fick börja, hennes spår var runt 250 m långt, hade legat i typ 2 timmar och hade 2+slut i sig. Jag spårade idag enbart i koppel, för att minska risken att hon slår för mycket i spåret utan istället redan från början håller sig någorlunda i kärnan när hon bara har 1.8 m att röra sig fritt på.

150727,2 150727,3 150727,4 150727,5

Hon jobbade jättefint idag! Slog knappt nått i spåret, spårade helt med låg näsa, markerade och kom in med spårapporterna helt självständigt. I vinkeln fick hon jobba lite, men idag jobbade hon I vinkeln och gick inte över den och fick ringa tillbaka som hon har kunnat göra innan när hon haft lite bråttom 🙂 ! Riktigt nöjd med lilla Pu!

150727,6

Sen var det Lyxas tur. Hennes spår var ca 900 m med 6+slut, legat i ca 2.5 timmar. Enda att klaga på var att hon spårade lite över den allra första pinnen (som låg bara ca 60 m från spårstart) så där hade vi lite diskussion om att man ska plocka även tidiga pinnar direkt och inte gå över och sen gå tillbaka till dem 😉 ! Sen tuffade hon på som tåget, alla pinnar med hem och fint jobb i skogen!

150727,7 150727,8 150727,9 150727,10 150727,11 150727,12

När vi var klara med spåren åkte vi till klubben och tittade/hjälpte Skäggligan lite med agilityträningen. När de var klara och åkte hem, gick jag och tjejerna ner för att köra lite brukslydnad i duggregnet 🙂 !

150727,13

VI fick till ett så där löjligt gött pass, när allt bara kändes som att det gav framsteg och exakt de resultat jag ville ha! Grädden på moset var ju att jag idag hade bägge hundarna lösa och liggande på paus när den andra tränade. För Lyxa är ju inte det några svårigheter, men jag blev sanslöst nöjd när lilla Pu kunde ligga på paus lös trots att jag belönade Lyxa häftigt, kallade in henne, slängde leksaker och apporter till henne osv. Duktiga lilla Pu!

Lyxa gjorde ASBRA framåtsändande där jag fokuserade på galopp hela vägen ut till ”gruppen” och så saktagående därifrån. Körde med en targetpinne med korv på, och fick till det exakt så som jag ville! High five till oss 😉 ! Sen gjorde hon jättefin metallapportering, bra tungapportering, jättebra kryp och ett bra skall. Jag fick traggla lite med att få henne att skälla mer än 10 gånger i sträck, men efter ett litet tag så lossnade det och det kom både 10 och 15 skall på raken innan belöning. Bra!

Lilla Pu briljerade i mycket, hon har VERKLIGEN tagit utvecklingssprång i träningsbarhet nu! Dels så satte hon högeringångar i både inkallning och apportering (verkar som att jag får skippa IPO-ingång, hennes egna val med apporten är högeringång så då tänker jag inte vara den som gnäller 😉 ) så bra att jag blev helt ställd! Med apporten (som vi inte gjort ingång med så mycket) tänkte jag bara att jag står rätt upp och ner i tävlingsposition och ser vad som händer, och då kommer gullehunden i galopp och sniker smidigt runt ryggen på mig ❤ ! Härligt, snart är vi i mål även med ingångarna!

Sen tränade vi på framför/saktagående, testade med tungapporten första gången på länge, gjorde JÄTTEFINA sträckor i krypet, fortsatte finslipa på halter i fotgåendet och testade långa uthopp på 50 cm hinder (första gången på den höjden). Supernöjd med Lilla Pu!

Avslutningsvis fick tjejerna göra en 3 minuters platsliggning på ca 30-35 meters avstånd.

150727,15

Är så himla glad över mina smarta, duktiga, träningsglada tjejer ❤ !

150727,14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s