Dubbel- MH i Listerby

Igår på kvällen rullade vi in i Kalmar, där vi plockade upp Liza och Fräck. När Boss förstod att det var hans kompis Fräck som kom där så blev han ÖVERLYCKLIG!!

150801,2 150801,3

150801,8

 

Sen for vi direkt ut till skogen, där alla hundar fick uppletslinjetag efter förmåga 🙂 ! Lyxa gjorde nog sitt bästa, peppigaste EVER med full galopp alla 6 skick hon fick! Heja!

150801,5

 

Sen blev det klassiker med världens godaste thaimat, tuggben till hundarna och däck i soffan tills det var dags för kvällspromenad och sen att sova. Extra tidig sänggång blev det då klockan var ställd på 5!

150801,6 150801,7

 

04,50 vaknade jag och tog med mina hundar ut på morgonrastning innan de fick frukost. Småblött var det ute sa Boss 😉

150801,9

Liza fixade ugnsvarma, frasiga chiabatta och kaffe som matsäck, och 05,45 satt vi i bilen och började åka mot Listerby där vi skulle vara senast 07,15. Strax innan sju var vi framme, perfekt i tid och tog ut bästa killkompisarna på extra rastningsrunda. Stor och liten är så söta ihop ❤ !

150801,10

 

Boss gick som hund nummer 3, och jag måste säga att jag nästan inte kunde vara mer nöjd med lilla mini-monstret ❤ ! Förutom crazy lekmorr på TL under hanteringen (BRA timing 😛 ) så visade han på jättefin kamp/leklust, fina avreaktioner, härlig nyfikenhet och en lika fin leklust även i slutet av beskrivningen. Och fullt skottfast. Toppen-Boss ❤ !

150801,11 150801,13

 

 

Lilla Pu gick som hund nr 5. Hon hade det lite jobbigt i början, det kom fram lite social osäkerhet hos henne, hon ville inte bli hanterad och var inte heller intresserad av att interagera med figuranterna under beskrivningen, vilket också drog ner hennes intresse för kamplek. Hon är ju en mjukare typ av hund som kan bli lite reserverad mot främmande (men älskar folk hon känner och har aldrig haft några besvär med hantering ex hos veterinär), så detta var väl en ytterlighet av det beteendet som kom fram när hon behövde lösa allt själv utan vare sig stöd från mig eller någon annan flockmedlem. Trist att inte ha en hund som tycker att folk är lajbans och som inte heller har kampen nog att jobba sig igenom det ändå, jag skulle ljuga om jag sa annat. Men man har ju den hunden man har och får jobba utifrån det, och så länge jag inte ser att en social osäkerhet sätter käppar i hjulet för framtida tävling (har inte märkt av något sånt med träning med andra människor, okända eller ej) så ”skiter” jag i det 😛 ! What to do liksom, det är ju ”bara” att träna vidare så det inte hämmar henne på nått sätt.

I övrigt så gjorde hon helt OK ifrån sig (när hon slapp vara med okända människor 😛 ), reagerade rätt stort, men bar inte med sig några som helst kvarstående rädslor, och hon byggde inte heller på sig obehag under beskrivningens gång. Hon var lugn och trygg under aktiviteten, blev asförbannad på spökena och höll ihop ända fram till slutet (även om hon var riktigt trött efteråt). Och trots att det var en påfrestande upplevelse för henne så är hon ändå totalt skottfast även under belastning. Det känns skönt, att även under jobbig belastning så håller hennes skottfasthet ändå. Viktigt för en brukshund!

150801,12 150801,14

 

Här kommer halva hennes MH, tyvärr tog batterierna i kameran slut halvvägs in men snälla Line lånade ut sin kamera så vi kunde få med resten också. Nu ska vi bara vänta på att hennes icke-fiber ska ladda upp alla filmklippen, nån gång så där fram emot jul 😉 .

 

Tina tog rätt många kort också, så här kommer ett litet smakprov:

150801,24 150801,23 150801,26 150801,25

 

Sen körde jag hem Liza och Fräck, och åkte de ca 5 timmarna hem. Väl hemma fick alla hundarna välförtjänta hästnackar att gnaga på!

150801,15 150801,16

 

Nu ska vi bara slappa, och Andreas och Pu ska ladda för att gå draghundskurs i morgon 🙂 .

3 reaktioner på ”Dubbel- MH i Listerby

 1. Jag känner igen mig så mycket i besvikelsen över ett MH. Jag tycker du är modig och stark som tusan som visar upp alla delar av ditt hundliv. Du är inspirerande!

  • Tack så mycket för de fina orden ❤️!

   Ja, vi önskar väl allihop att våra hundar ska gå igenom beskrivningar och tester helt utan svagheter eller brister. Men det är ju djur vi har att göra med, med lika skiftande egenskaper från individ till individ som vi människor, och det är ju inte precis som att individen blir sämre efter att ha fått vissa siffror på ett papper.

   Och även om Pu nu har svagheter som osäkerhet för vissa okända människor, så älskar jag henne lika mycket för det och får bara jobba vidare med henne ifrån det ❤️. Hon har så mycket fina styrkor som långväga går över hennes brister 🙂 !

   Det kommer ju kanske aldrig ens bli ett problem av detta i det som vi planerar att göra i framtiden. Så jag tar det ändå rätt chill 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s