10-10-10 och vårt 10:e cert!

Vid 05.30 ringde klockan, och jag släpade mig upp, släppte ut hundarna och satte på kaffekokaren. 20 minuter senare var jag och Lyxa på väg till Falköping där höstterminens första elitspår skulle gå av stapeln!

 
Framme för lottning bland de 12 deltagarna klockan 07.30, och jag drog startnummer 6, medelmåttigt och bra 😉 !
Sen åkte vi ut till spåren, och i väntan på domarna tjuvkollade jag på rutan och försökte att INTE få förutfattade meningar om vart spåret gick! Jag vet ju att när vi väl kommer till upptaget finns det INGET jag kan göra, förutom att lita på Lyxa!

 

Vid den röda snitseln var vårt påsläpp.

 
Strax innan 9 hade vi vårt påsläpp, och jag försökte stilla hjärtklappningen som bultade i bröstet 😉 ! Till påsläppspunkten, klappa om Lyxa och sen be henne leta spår.

Lyxa gick rakt ut i rutan tills hon kommit ca 3/4 av rutan, då kom hon på spåret och vek av till vänster. Jag tyckte inte att det kändes riktigt stensäkert i linan, men jag kan ju bara hänga på. Hon närmade sig kanten på rutan meter för meter, närmre och närmre….

… sen så TVÄRNITADE hon ett tag innan kanten, och tittade upp på mig med ett uttryck som bara skrek ”men det här är ju FEL!!” och sen satte hon ner nosen igen, spårade åt helt motsatt håll rätt förbi mig och sen ut till höger i rutan. Inget tillbakarop utan ett grymt bra tänk och analyserande av henne för att hitta ut i framspår ❤️!

Efter det rullade pinnarna in snabbt och säkert, och efter inte alls lång tid stod jag med 7 små och 1 stor pinne i magväskan. Världens bästa Lyxa började dagen på allra bästa sätt med 10 på upptag och 10 på spår ❤️👍 !

  
Sen åkte vi tillbaka till klubben där vi började med platsliggning. Inga konstigheter alls där utan alla låg för dubbla 10 🙂 !

Sen började lydnaden rulla på, då ekipage nr 2 brutit så var vi 5:e ekipage in. Och till största del kändes det RIKTIGT bra, dubbla 10 på inkallning och kryp bl.a. Men så var det ju detta med framåtsändande…

Jag har ett tag tränat lite annorlunda i framåtsändandet, med mer fokus på att länga första galoppsträckan vid utskicket. På träning har detta fungerat bra, men nu på tävling gick ALLT fel 😉 ! Första sträckan för lång galoppsträcka, för snabb saktasträcka och så snett som helvete så jag fåfängt gav henne extrakommandon i försök att räta upp henne 😛 ! Andrasträckan bättre längd på galoppsträckan, lite bättre avbrott men rätt högt tempo på saktasträckan… Och sen så gick hon upp i GALOPP IGEN efter typ halva saktasträckan?! Sveriges lataste hund valde att galoppera 😉 ?!? Där kunde jag inte annat än att börja skratta och ropa ”Men Lyxa vad GÖR du?!” för vi hade ju redan så mycket missar att det redan var noll. Jag ska INTE fortsätta träna som jag gjort det senaste iaf 😉 !!!

Men förutom framåtsändandet gjorde vi bra ifrån oss och hade en bra feeling som betalades bra av domarna 🙂 !

   
 
Sen tog det bara typ 10 minuter innan det var dags för oss att gå in på uppletet. Jag kände att Lyxa var trött och jag hade önskat att hon fått lite mer tid att vila, eftersom vi haft lite strul i uppletet så hade jag velat ha henne pigg och fräsch. Men när det är ens tur är det ens tur, så det är bara att gå in och köra. 

Och duktiga DUKTIGA Lyxa gick verkligen in och krigade ❤️! Trots att hon var trött så slog hennes arbetsvilja och vilja att göra mig till lags igenom, och hon och ut skick på skick och samlade in alla fyra föremålen inom tiden 💪✌️❤️! 

Domaren sa att jag hade fått 7, och det var jag asnöjd med för att jag var så grymt stolt över Lyxas vilja att göra rätt. Då tittade han bara på mig med pillemarisk blick och visade mig det skrivna betyget. Det var inte alls en 7:a, det var en DUBBEL TIA! Skojfriska domare är rätt kul, särskilt när det är åt det hållet i betygskalan 😉 !

Så med det betyget hade Lyxa spräckt vårt förra poängrekord på specialen (som var 10-10-9,5) och har nu levererat vår första fullpott på specialen med 10-10-10 i betyg!! Fantastiska Lyxa ❤️!

  
När tävlingen var klar för dagen visade det sig att vi TROTS max 40 poäng bort med det nollade framåtsändandet hade fått ihop 598,5 poäng, en tredjeplats och vårt TIONDE cert!! Och som jag skrev innan, vår första fullpott på specialen!

Världens bästa Lyxa ❤️!

  

Så det var med ett lätt (men trött 😉 ) sinne jag åkte hem, och när jag kom hem vid 16 så kände jag att champagne var det enda rätta vid denna tidpunkt 😉 ! Idag firar vi!

  

2 reaktioner på ”10-10-10 och vårt 10:e cert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s