Det behöver inte vara perfekt för att vara framsteg

Augusti visar sig från sin allra bästa sida! Igår tog jag och hundarna en härlig 1,5 timmar lång promenad i strålande solsken med start i sele, lösspring och bad i mitten och avslutning i sele igen. Midjebälte FTW!

150813,1 150813,2 150813,3 150813,4 150813,5

I morse var det en fantastisk morgon! Sol, svalt och på vissa ställen dimmig. Nu börjar min favorittid på året (efter våren), förhösten! Vackert väder men inga katastrofhöga temperaturer, klar och frisk luft och perfekt hundträningsväder! Yay!

150813,6

Efter jobbet så åkte jag och snusrarna iväg till Malin och fikade med henne och Edvin. Vi hade tänkt gå en långpromenad, men det var så sanslöst varmt att vi valde trädgårdshäng och altanfika istället. Hade nog varit lite väl svettigt för Malin att bära runt på 7 kg barn, hur glad och nöjd han än nu är ❤ !

150813,10

 

När vi kom hem till Granvattnet runt 19 så åt jag middag, och fick sen ett infall: Varför inte länka lkl 1 med Pu och se vad som händer? 

Jag har tränat pinsamt lite med Pu, hon har väl kanske i snitt fått ett lydnadspass i veckan det här året. Det ska det bli ordning på i höst/vinter, då Lyxa ska få en längre träningspaus (det ska bli motion och fysträning för hela slanten för henne) och jag ska lägga mer fokus på att utveckla och förbättra grunder och moment med Pu. Jag har bl.a inte tränat in ordentliga avslut, halter, uppsitt, stadga, ställande under gång (mer än ”stanna” i vardagen), tävlingsmässiga belöningar eller uthållighet. Men för att ha en baseline och veta var vi står, så får man utmana och testa lite även om allt är långt ifrån korrekt och perfekt.

Så här blev resultatet:

Jag ser ju 100 saker som jag ska träna in bättre alt träna bort, men jag ser MINST lika många saker som jag gillar och som jag blir jätteglad för. Duktig liten Pu med så lite träning, nu är det uppåt-framåt som gäller!

150813,7

Klockan var runt 20 när vi var klara, och då var jag så uppe i varv och träningsglad så det var bara att packa in Lyxa i bilen och åka till klubben för lite framåtsändande! Med återgång till vårt ”gamla” träningssätt så fick vi till ett solklart godkänt moment, och jag skulle gissa att vi skulle hamna på allt mellan 7-9 beroende på dagsform och domare. Och även en 7:a är SANSLÖST mycket bättre än 0 😉 😛 !

150813,8 150813,9

Vi avslutade träningen med några av de bästa fjärrdirigeringarna vi gjort, så det var en extremt god 30-40 minutersträning som gjorde oss bägge nöjda och pepp 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s