Mot SM and beyond; träningsvila och intensivträning

Idag är det 9 (NIO!) dagar kvar tills bruks-SM startar, och igår damp detta ner i brevlådan:

150819,1

Nu börjar det kännas att det är på riktigt, iiiiiih! 

Jag håller på med vad jag hoppas är bästa uppladdningen för Lyxa inför denna happening (svårt att säga när vi aldrig varit med på bruks-SM förut). Men det går säkert te sig 😉 ! Den här veckan har det blivit massage och vila, idag ska det bli cykeltur, och resten av veckan ska vi få in nått/några lydnadspass med både helhet och detaljträning, några peppupplet och kanske några upptag och nått enkelt spår men med svåra pinnar. Nästa vecka har vi två träningsdater inbokade med både upplet och lydnadsdelen, och sen på torsdag är det dags att åka ner till Malmö!!

Vi är taggade bägge två och kommer förhoppningsvis vara så bra som vi bara kan vara på SM! Och som sagt, blir vi inte bäst ska vi iaf vara snyggast 😉 !

IMG_4430 150708,1

Sen så finns det ju faktiskt (även om det känns konstigt att tänka så 😉 ) även en tid efter SM 😛 ! Jag har lagt upp en lite annorlunda planering i år jämfört med föregående år för hösten/vintern, och jag tror det kommer bli bra 🙂 !

Tävlingsmässigt har vi 7 elitspår vi ska anmäla till (varav jag vet att vi kommer med på ett, RM) och 2 lydnadstävlingar som vi är anmälda till. Ska se om jag klämmer in någon mer lydnadstävling eller agilitytävling för oss också.

1,66 km spår med Lyxa 097

Sista elitspåret vi ska anmäla till går 31/10, och efter det ska Lyxa ha en rätt lång vila från nästan allt vad träning heter! Som det ser ut nu så planerar jag att november – februari för henne ska vara helt fritt från lydnadsträning what so ever, både brukslydnad och lydnadslydnad. Det som ska ske under dessa månader är fysträning och om vädret så tillåter (på helger eftersom det snart blir mörkt på kvällarna) även skogsarbete och kanske lite agility. Men det är mest kropp och bara lite knopp som ska jobba för Lyxas del.

Dock har jag många träningsdater med lydnadsinriktning uppbokade under dessa månader, för då är det dags att lägga krutet på Lilla Pu och hennes träning 🙂 !

150416,2

Som jag skrivit tidigare så har jag tagit det väldigt lugnt och långsamt med Pus lydnadsträning, vi har lagt många grunder och väntat ut att hon ska kännas helt redo för mer intensiv träning. Hon har varit och är fortfarande rätt så valpig i huvudet, och har lärt sig i form av ”två steg framåt, ett tillbaka” (eller ibland två steg framåt, tre tillbaka 😉 ) och det har varit lite frustrerande, jag skulle ljuga om jag sa annat! För att undvika frustration hos mig och skav i relationen, så har jag istället fått lägga mycket färre och kortare men mer kvalitativa pass när vi väl tränat. Vi har gått på ett par minor tillsammans, men nu börjar vägen kännas lite mer säker att gå på!

150819,5

Nu känns det som att huvudet börjar falla helt på plats med Pu, det senaste som vi tränat så har det känts som ”två steg framåt, punkt!” varje pass. Nu börjar saker och ting fastna mer djuplodande så jag inte behöver backa tillbaka i början av varje pass, så i höst kommer det bli perfekt att lägga ner mycket tid på henne så vi är en bra bit på väg framåt vårkanten 2016 🙂 !

IMG_1870

 

IMG_4177

 

150802,28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s