En vecka med helvetesvärme

Alltså, jag skiter i om andra tycker att det är så underbart att det är sommarvarmt, jag AVSKYR värme över 20 grader!! Helst vill jag ha 15-17 grader, gärna med sol men inte varmare än så! Så veckans 28-30+ i kombination med att jag inte sov någonting 2 nätter i rad i början av veckan, så har det varit en MYCKET lugn vecka på hundträningssidan 😛 ! Tur då att Andreas har varit hemma med hundarna tors-fre så de hållt på dagarna i ända att greja i trädgården och varit ute i skogen, så jag med gott samvete kunde komma hem efter jobbet, sitta ner på altanen och bara ta en ”det-är-så-varmt-att-jag-inte-orkar-röra-mig”-öl!

150823,5

Först i fredags fick jag tillbaka lite ork, så förutom att aussiesarna fick en cykeltur på morgonen med Andreas innan värmen kom, så fick de bägge två varsitt träningspass. Pu ett detaljpass med ingångar/avslut och läggande under gång (i trädgården) och Lyxa en genomkörare av elitbrukslydnaden (på klubben). Och hon gjorde ett så jävla bra program i den 28-gradiga värmen att jag skulle vara MYCKET nöjd om hon gjorde så även på SM!

150823,6 150823,7 150823,8

Vi avslutade fredagskvällen med en skogspromenad med hela familjen, sen blev det inget mer aktivt den kvällen 😉 !

150823,9

Igår så var det återigen VIDRIGT i mina mått mätt, nästan 30 grader i solen redan klockan 9 på morgonen! Jag höll mig i skuggan under vårt morgonkaffe på altanen…

150823,10 150823,11 150823,12 150823,13

Vid 11,30 åkte Andreas och Smalis till Kungsbacka för att tävla (två disk men fina lopp blev det), och vi andra höll oss så lugna som möjligt trots att vi höll på att smälta bort 😉 !

150823,2 150823,14

Vid 18 åkte vi alla in till stan för kräftskiva hos Malin, JK och Edvin. Andreas och Smalis anslöt så fort de var klara, och alla hundarna låg i trädgården och tuggade hästnacke nästan hela kvällen 🙂 .

150823,15 150823,16

Idag började Andreas och Lyxa dagen med en 4,5 km cykeltur innan den värsta värmen kom, medan vi andra fixade kaffe på altanen 🙂 .

150823,17

Vid 10 tog jag aussiesarna och åkte till klubben för lite träning med ett gäng klubbkompisar. Pu fick chansen att leka med Niclas, vår duktige skyddsfigge vi har på klubben. Hon funderade först på om han var värdig att leka med, men kom snabbt på att han var ju asrolig! Hon fick beröm för sitt fina bett, sitt fina hållande och fina tillkämpande. Duktig Pu ❤ !

150823,20 150823,18

Sen körde vi mycket appellträning, med budföringar och platsliggningar. Jag är mycket nöjd med Pu som låg lugnt och tryggt, även efter att en av hundarna rest sig och kommit fram till henne på en av platserna. Hon tog inte med sig nått negativt alls av detta, superskönt 🙂 . Hon hade även väldigt fina nedlägganden vid sidan och riktigt bra fokus i linförigheten även med andra ekipage i närheten. Duktig liten Pu igen!

150823,19

En mycket fin platsliggning med mallen Django, Pu och collien Ila (första gången Pu ligger plats med dem)

Lyxa fick komma ut och köra, men när hon störde ut sig själv på inkallningen (ställde sig på TLs kommando, fick ångest och sen travade) så blev jag apirriterad och satte in henne i bilen 😛 ! Efter att Josephine och Ninja kört trean så fick Lyxa komma ut igen, köra släta inkallningar och sen länka framåtsändande (inte toppen men godkänt, runt 6-7 kanske), kryp (assnyggt) och en omgång skall (jättefint skall, jättefin stadga med framtassarna). Sen var vi bägge två nöjda och glada igen 😉 !

Vad som skulle bli en liten förmiddagsdate blev tillslut 5.5 timmar på klubben! Superkul med trevliga klubbkompisar som man kan träna och fika med 🙂 ! Sen åkte jag och tjejerna hemåt, men stannade på vägen för ett dopp i sjön. Lyxa är så söt, hon bara simmar runt i sjön som en liten tant och bara njuter tills jag säger att det får vara nog 🙂 !

Sen åkte vi hem och åt lunch och slappade lite. Sen blev jag rastlös igen, så vi åkte bort till den lilla åkerlapp jag fått låna av en arbetskollega för att träna lite ängsspår på. Det blev ett 200 m spår med 2 vinklar och 2 + slut till Pu, ett litet miniappellspår och även Pus första ängsspår.

150823,21

Det låt i ca 45 minuter innan jag släppte på. Jag tyckte att Pu skötte sig riktigt bra, hon spårar fint och tar vinklarna jättefint utan tveksamhet 🙂 ! Hon markerade även alla tre pinnarna, men inte riktigt så tydligt och snabbt som jag har som målbild, utan hon kan behöva lite uppmuntran att ta upp dem. Alltid massa saker att träna på 😉 !

150823,22

Jag har faktiskt börjat fundera på en appellstart snart, yay 😀 ! Bara ”lite” detaljer kvar, bland annat borde jag kanske börja träna på hoppet…. och budföringen och framförgåendet (fast jag skiter nog i det) och få till halter i fotgåendet och ingångar i inkallning och apportering och… 😛 ! Men det går nog te sig 😉 !

Vid 19 kom Andreas och resten av Skäggligan hem, de hade varit i Kungsbacka sen 13 och tävlat. Med sig hade de ett nollat hopplopp (15:e plats) och 5 fel (13:e plats) i agilityn med Smalis, och så ett…. Boss-lopp med Boss 😉 😛 !

Alltså det där muppiga mini-monstret!! Men bra söt är han ❤ !

150823,1

2 reaktioner på ”En vecka med helvetesvärme

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s