Toppenupplet och höstkurs för Pu

Vädret var INTE roligt när jobbet slutade idag 😛 ! Från spöregn, till spöregn + åska och blixt + stormvindar. Myzigt, eller inte….

Men har man bokat träningsdate så har man! Med parantesen ”om det är FÖR illa så kan vi ju iaf dricka kaffe i bilen” så åkte jag och tjejerna iväg mot Lerum för att träffa Jonna, Zolo och EskilMen med tur som tokiga så var det faktiskt uppehåll när vi kom fram 🙂 !

150824,3

Vi vallade en ca 30×50 ruta och la ut 4 föremål till de vuxna hundarna. Lyxa fick börja, och de två första skicken var de snyggaste ever! Ut i 110 knyck och vände typ i luften när hon fick doft på näraföremålet, och efter avlämning direkt ut i hörnet på samma linje och hämtade det där. Sen följde nått tomskick, skick ut igen och träff på tredje, ett par tomskick och svårt att lokalisera det fjärde. Vindade in detta och skickade sen som på ett linjetag. Jag är mycket nöjd med Lyxas jobb här 🙂 !

150824,4 150824,2 150824,1

Zolo, a.k.a Uppletskungen gick in och gjorde som vanligt ett suveränt arbete, fan vad det är fräckt att se honom i rutan!!

150824,7

Sen fick lilla Pu göra sin grej med 5 föremål utlagda i rutan. Och fy fan vad hon imponerade på mig ❤ !! 4 skick och 4 föremål in!! Hon hade suveränt tempo och använde näsan superbra, på första skicket sprang hon först förbi näraföremålet så jag trodde hon missade det, men hon fick nos på det och tog sig tillbaka till det och kom in med det till mig 🙂 ! Samma med alla de andra tre föremålen, så HIMLA duktig liten Pu ❤ ! Hållandet/avlämnandet är bättre, på gränsen till bra, men ibland så slarvar hon och tappar föremålen på väg in. Lite mer erfarenhet av olika föremål och mer avlämningsträning så kommer det sitta fint 🙂 ! Sista föremålet i högra bakre hörnet gjorde vi en vindövning på och sen skickade jag henne på det så hon fick ett sista rakt och snabbt skick som avslutande minnesbild.

150824,5 150824,6

Slutligen fick ”lille” Eskil gå in, och han slog till med tre föremål på tre skick i ett rasande tempo! Vilka duktiga unghundar vi har!!

150824,8

När vi var klara med uppletet hade regnet börjat falla igen, och himlen blev bara mörkare. Så jag gjorde bara 2 snabba släta 75 m inkallningar med Lyxa (för att försöka få tillbaka hennes tanke på att faktiskt starta när jag kallar på henne 😉 ), och sen så blev det kaffe och 1/2 wienerbröd i bilen medan regnet tilltog mer och mer. Bra val efter bra träning 😉 !

Och på tal om bra träning med bra unghundar, Pu och Eskil ska bli klasskamrater till hösten 🙂 ! Vi fyra har anmält oss till lydnads/brukslydnadskurs för vår kära GitJag tycker det ska bli perfekt att i höst fokusera ordentligt på Pu, och att hon får lära sig att stå på egna tassar utan stöd av Lyxa och få lite egentid på kurs tillsammans med mig. Plus att jag tar för givet att Git ska fixa så vi har ett tävlingsbart och snyggt framåtsändande till våren 😉 !

150426,1 150626,10

Nu lägger vi grunden för nya tävlingskarriärer med våra färska, fräcka unghundar ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s