En bruksig tisdag med spår och upplet (bildbomb)

Vädret såg ut att vara lika ostabilt idag när jag åkte iväg till klubben strax efter 17 idag. Vi åkte genom ett ösregn där man knappt såg någonting, men som tur var höll det sig bara kort, och minskade sedan till duggregn och så till uppehåll. Mycket bra, då vi klockan 17,45 hade en tid bokad att möta upp reporter och fotograf från Alingsås Tidning med klubbens andra två SM-ekipage för ett litet reportage. Det är inte illa att en såpass liten klubb som Alingsås BHK är ha representanter i SM i fyra grenar (lydnad, rallylydnad, spår, skydd). Heja Alingsås BHK 🙂 !

Jag hann med ett litet lydnadspass med Pu innan alla kom (stadga/explosivitet i inkallning, ingångar, läggande under gång), och efter att vi var klara så åkte vi hem och hämtade upp vår snälle Andreas som varit och lagt spår till Pu och upptag till Lyxa ❤ !

Pus spår var på äng, 4 vinklar, 3+slut, ca 1 timme liggtid. Hon fäste bra i spåret, hade lite krångel i första vinkeln så jag fick vänta ut henne, gjorde andra vinkeln helt OK (liten ringning) och de två sista var totalt klockrena! Hon växer i uppgiften ju längre in i spåret hon kommer, jag tror att det är hennes oerfarenhet som lyser fram där lite. Mer spårerfarenhet bara så kommer det bli bra. Dagens stora framsteg var att hon TYDLIGT markerade alla pinnarna! Hon stannar vid pinnen, tittar sig runt, och tar sen upp den och kommer till mig (utan uppmuntran). Hon får mer och mer förståelse för att pinnarna är VIKTIGA, smart tjej 😉 !

IMG_0523 IMG_0529 IMG_0530 IMG_0531 IMG_0535 IMG_0540 IMG_0542 IMG_0543 IMG_0545 IMG_0547 IMG_0548 IMG_0552 IMG_0559 IMG_0560 IMG_0562 IMG_0563 IMG_0565 IMG_0568 IMG_0570 IMG_0577 IMG_0580 IMG_0581 IMG_0582 IMG_0583 IMG_0586 IMG_0592

Efter att vi var klara så gick jag och hämtade Lyxa, tre föremål (en kampstock som ser ut som en apa, en tygknut i fleece och en 15×10 cm jutevävsbit) och deras tjänstetecken. Sen använde vi samma äng för att göra linjetag på, ca 120 m där jag la jutevävsbiten ca 10 m ut, kampstocken på mitten och tygknuten allra längst ut.

Lyxa fick börja, och hon gjorde ett superfint jobb!! Full sula hela tiden, plockade in föremål 1-2-3 och jobbade sig utan problem hela vägen ut till sista. Så himla nöjd blev jag!! Och nu har vi ju invigt SM-tjänstetecknet också och det kändes GOTT 😉 ! Tyvärr hoppade kameran till fel inställning, men lite kort får ni ändå för att känna känslan!

IMG_0614 IMG_0620 IMG_0635 IMG_0646 IMG_0650

Sen var det Lilla Pus tur, som fått sitta vid sidan och titta på 🙂 !

IMG_0603

Jag funderade först på om det skulle vara för svårt för hennes oerfarenhet att köra linjetag på samma äng där hon nyss spårat, där Andreas doft låg kvar. Men Pu överraskade mig glatt igen och visade att hon hade inga problem alls att växla från spår till sök ❤ ! Hon plockade in föremål 1 (så HIMLA snyggt, vände i luften när hon var nära att flyga förbi det!), sprang på skick två lite åt vänster om linjen så hon fick inte doft på föremål 2 utan jobbade sig ut och fick med sig föremål 3 in. Skickade henne en gång till, hon gick ut en bit men vände sen om till mig (vet inte riktigt vad hon tänkte där 😉 ). Då skickade jag henne en fjärde gång, och hon jobbade sig ut, fick vind på föremål 2 och plockade in det till mig. Så HIMLA NÖJD blev jag 😀 ! OCH så höll hon alla tre föremålen jättebra hela vägen in, YAY!

IMG_0651 IMG_0681 IMG_0676 IMG_0674 IMG_0671 IMG_0660 IMG_0657 IMG_0653

Efter detta avslutade vi med att åka och ta upptaget som Andreas lagt till Lyxa. Vänsterupptag, ca 40 m ut. Och Lyxa gör ett snabbt och tveklöst framspår, GULD!!

Så himla glad i mina fina, roliga tjejer ❤ !

IMG_0720

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s