Shit happens, även på SM

När man tävlar ihop med en annan levande varelse så kan vadsomhelst hända närsomhelst. Men hur införstådd man än är i det, så är det ändå surt när någonting ska inträffa för första gången på ett SM….. 😛 !

Efter fredagens veterinärbesiktning så var vi med om invigning och lottning, och en platsliggning som gav en GOD start med 10-10 i betyg! Och så fick vi senare på kvällen sällskap av Liza och Fräck, vår coach och hejarklack!

   
    
    
    
 
Tidig kväll i säng för tidig uppstigning då vår lottning gjorde att vi skulle börja med uppletet på morgonen, sen spåra runt lunch. Vi var taggade och redo och på plats bra i tid innan uppletet med en god känsla!

  
Tyvärr blev uppletet ett stort magplask, med 0 i betyg och inga hittade föremål alls. Dock var vi i ”gott sällskap”, i spårhundsgruppen hade 14 av 30 noll i betyg, 10 st hade runt 5 i betyg och de resterande 6 hade 5 st runt 7 i betyg. Endast EN hund i spårhundsgruppen hade 4 föremål in.

Sammanlagt i grupperna (65 hundar) var det 25 st som hade noll i betyg. Det är inte vanligt alls, ens på ett SM, så rutan (som låg vid havet med havsvindar, stark medvind, supertorrt underlag med sand och torr vass) var helt enkelt sjukt svår.

Jäkligt tråkigt att börja med ett nollat moment, och jäkligt tråkigt att skicka ut Lyxa gång på gång i en ruta där hon inte fick vittring på nått. Men hon försökte i alla fall, gick ut gång på gång trots att hon måste tyckt att jag var dum i huvudet som skickade ut henne där det inte fanns nått 😉 ! Bästa Lyxa ❤️!

  
Sen shoppade vi lite och köpte macka och kaffe, innan vi åkte iväg till samlingen för spåren som låg runt timmen bort. Här blev alla bjudna på fika med kaffe och kaka, korv och läsk. Ännu en fin detalj i detta jättebra arrangerade SM!

  
Sen körde vi iväg till våra spår, blev visade vår ruta och tjötade med spårläggaren. Trevligt, bra väder, nerverna under kontroll. Snart kom domarna, och det var dags att skicka ut Lyxa i rutan.

Om någon hade bett mig sätta pengar på vad som kunde gå fel på SM, så hade jag med lätthet kunna nämna massa saker. Men att vårt upptag skulle strula, det var inte ens med på kartan!!! Lyxa har ALDRIG, vare sig på träning eller tävling, inte hittat spåret och inte hittat ut ur rutan i tid. Hon går ALLTID rätt ut i rutan, hittar ett spår och går iväg. Ibland bakspår, men hon hittar ALLTID sitt spår…..

….. utom på SM :P. Jag blev helt ställd när jag skickade ut henne i rutan, hon spårade ut ca 4 m, sen vände, snurrade, kom tillbaka till baslinjen, skickades igen, gick ut, snurrade…. Helt plötsligt var tiden slut, och vi hade missat att komma iväg på vårt första SM-spår och var ute ur tävlingen 😦 .

Vi blev påvisade vårt spår och lyxa tuffade iväg precis som hon brukar, utan krångel var vi sen snart i mål med alla pinnar hem, alltså full pott på spåret. Tävlingsmässigt hjälpte ju det ingenting eftersom vi redan var ute ur tävlingen, men för Lyxas del var det toppen att avsluta med ett för henne lätt spår. Hon var nöjd och glad och tyckte att hon vunnit, och det är ju i slutändan det allra viktigaste ❤️!

  
Ett tag efteråt kändes det bara tomt, trist och så himla märkligt. Att slå ut oss på en sån sak fanns inte ens med i min bok! 

På vägen hem rann dock besvikelsen av mig, och jag fylldes av ett driv istället. Nu har vi testat på att bryta ett SM, nu måste vi ta oss till nästa års SM för att få revansch!! 

Som jag skrev på Facebook igår:

Planen är upplagd:

Idag ska vi deppshoppa och deppäta, i morgon ska vi vila, i veckan ska vi träna och till helgen ska vi tävla!

Mot Bruks-SM i Borås 2016 ✌️💪!! Vi ger oss inte i första taget!

 Och så är det skönt att veta att man har så många människor i ryggen i både med- och motgång, som hejar och peppar och stärker en ❤️! 

Och så underbart att ha valt rätt man att gifta sig med, någon som vet HELT rätt saker att säga när man fått bryta sitt första bruks-SM ❤️ 😉 :

 
 Nu jävlar tar vi nya tag! Här vilar inga sorger mer! Vi tog oss dit en gång, och vi ska banne mig göra det igen till nästa år!

  

8 reaktioner på ”Shit happens, även på SM

    • Ja det var verkligen SURT att just DET slog ut oss från SM, det jag minst av allt kunde ana… men nu har vi testat det med och vill inte göra om det igen 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s