Löpdepp och träningspepp

Då har Lyxa satt igång att löpa. Jag är EXTREMT tacksam att hon höll sig till efter SM så vi fick den erfarenheten (även om det inte gick så bra 😉 ), men är lite depp för detta innebär att vi missar både rasmästerskapet i helgen med chansen att försvara våra RM-titlar i elitlydnad och elitspår, och så missar vi höstens största tävling nästa vecka, GMBK Grand Prix! Crapcrappeticrapcrap 😛 !!

Extra salt i såren är ju att löptikar får tävla i både agility, rallylydnad, IPO och lydnad (int och SM) men inte i bruks eller nat lydnad….. Nä då, jag ä int bitter 😛 !! Men men, det är ju sånt man får ta när man har en tävlingstik….
Hur som, ingen idé att gråta över spilld mjölk! Vi hade jättepeppigt träning igår som jag väljer att tänka mer på så jag inte gräver ner mig i sorg 😉 !

Andreas och Skäggligan var hos vår bästa Susanne på ProBonoK9 igår och blev genommasserade allihop. Jag och tjejerna packade bilen och åkte och tränade direkt efter jobbet.

150901,1

Vi mötte upp Jonna och rottisarna på Lerum så Lyxa fick köra elitlydnad (igår trodde jag ju fortfarande på en start på RM på fredag…). Hon var helt TOKIG, hade så grymt fin fart i alla fartmoment! Hon gjorde nog sin snabbaste och bästa inkallning och hopp apport ever, sprang så fort att hon gled ur rutan, satsade allt i konskicken, galopp i vittringen och överallt där det skulle vara det…. Världens peppigaste lydnads-Lyxa!

Sen åkte vi bort till Git och hennes träningsplan, får vi började med platsliggning med skott. Pu fick ligga och ha Lyxa som stöd, men Pu verkar helt bekväm och obekymrad över platsliggning även med skott. Så himla skönt 🙂 ! 4 skott under platsliggning blev det, och med rejäl moppestörning 😉 .


Lilla Pu fick även ett pass med budföring med Git. Vi började med att belöna farten mellan oss med leksak (levererad på höger sida eftersom jag vill att hon ska satsa mod den sidan där hon gör sin ingång) och sen testade vi med ett ”hit” kommando när Pu närmade sig. Pu löste nästan ingångarna helt själv (fick lite visningshjälp ett par gånger) och det är jag supernöjd med! Dock behöver det finputsas lite på att hon ska hamna rakt och nära i avslutet. Men vi är på G även med budföringen, toppen 🙂 !

Ni ser hur mörk bilden är, redan runt 20 var det mörkt igår. Det är det ENDA jag hatar med hösten, att det blir så mörkt så fort!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s