Grupphetstävling och onsdagsträning

Igår så visade jag återigen att jag är KASS på att stå emot grupptryck 😉 ! Det las upp på klubbens FB-sida om klubbmästerskap i lydnad, och jag anmälde Lyxa till elitklass. Men helt plötsligt efter (ytterst lite ska jag nog påpeka 😉 ) hets så hade jag helt plötsligt anmält Lilla Pu till klass 1!! Så mycket fick jag för mitt påstående att jag minsann inte skulle tävla lydnad med henne förns 2017…. 😉 !

Så nu får jag lägga i ett litet extra kol, och lägga upp lite mer ordentliga träningsplaner så jag ger oss de bästa förutsättningarna! Jag tänker direkt detaljträning, kedjeträning, störningsträning, vecko/dagsplaneringar, belöningsutveckling… tur att hunden iaf tar det lugnt 😉 !

150902,4

Idag var jag ansvarig för onsdagsträningen på klubben, så det var ett ypperligt tillfälle att rivstarta vår intensivträningsperiod 🙂 ! Det var första gången Lilla Pu var på onsdagsträning helt utan stöd av Lyxa, och hon skötte sig med den äran 🙂 ! Vi var hela 9 ekipage som kördes igenom, så det blev en helkväll! Vi började med platsliggning, 2 st a 2 minuter där jag pendlade i avstånd och gick och belönade Pu ett par gången. Finaste vädret hade vi då också, strax efteråt började regnet vräka ner…

150902,1

Jag och Pu gick som ekipage nr 5 (direkt efter den goda SM-skyddsilversmörgåstårtan som Lollo bjöd på), och jag är väldigt nöjd med Lilla Pu! Hon började med snabba och peppiga budföringar mellan mig och Niclas (hennes favvofiggekompis 😉 ), där Pu satte ingångar på både mig (utan kommando) och på Niclas (med kommando). Jättenöjd!

Sen tränade vi lite allmänt, med ”kommendering” som malde i bakgrunden och med 7 människor i klunga på planen. Största folkflocken Pu tränat med, så jag utnyttjade dem till att gå linförighet runt och emellan och belöna upp fokus hos Pu. Hon har ett väldigt fint fokus trots väldigt lite störningsträning, men nu ska vi lägga kampanj på detta så det blir ännu bättre 🙂 ! Fick till ett gäng bra (och några mindre bra 😉 ) halter med sättande också, och överlag hade hon en väldigt fin följsamhet i vinklar och vändningar med bara ett par tapp.

Vi körde inkallning emellan skocken med folk, och jag är så sanslöst nöjd med Pus stadga i lämnande och kvarsittande, hennes explosiva start och fart på sträckan. Vi behöver fortfarande finputsa ingångarna, men det är inte långt borta att de är tillfredsställande de med 🙂 !

Vi kollade på apporteringen. Inte helt 100 gripande men klart över tillfredsställande och utan dödstassar! Fin fart tillbaka och en helt OK ingång (lite långt bak och ut, men snäv runt mig och rakt sättande)

Läggande under gång gjorde vi under baklängesmarsch. Ett par bra lägganden, flera OK, och ett gäng assnygga ställanden 😉 !

De sista minutrarna av vår tid fick hon kampa med Niclas. Hon har ett riktigt bra gripande och ett suveränt fasthållande, sitter som naglad i kampstocken! Håller fast även vid lätt belastning, och så ett rätt stort ägande när hon får stocken för sig själv 😉 ! Duktig Lilla Pu ❤ !

150902,2 150902,3 150902,5

Strax efter 21 var vi klara för kvällen. Jag är så himla glad över vår klubb och klubbkompisarna där, det är så himla kul när man är ett gäng och tränar så här 🙂 ! Toppen också att ha en hundmänniska till man! När jag kom hem hade de andra hundarna fått en skogspromenad, Lyxa hade fått en 5 km cykeltur, och Smalis är badad och kammad inför trimning i morgon. Bästa familjen ❤ !

I morgon ska jag sätta mig och skriva ner en detaljerad träningsplan till Pu så vi får lite struktur på oss 😛 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s