Fredagsträning med Pu och nya hundförarkläder

Åh vilken toppenfredag det har varit!

Direkt efter jobbet så åkte jag hem och hämtade Pu, och stack direkt till klubben där vi bestämt träff med Nadja och Ila. På plats var också Sara med Bella, så det blev platsliggningar med en ny hund igen för Lilla Pu, jättebra! En plats på 3 minuter, och en plats (där de andra körde sittande) på 2 minuter. Super!

150904,3

Vi fick tränat på massor idag jag och Lilla Pu, och nästan allt med sånt resultat jag ville ha 😉 ! Vi tränade på linförighet (starter, halter, svängar), apportering (gripande, ingångar och hela momentet), sättande på avstånd (inför brukshoppet), tasstarget och ingångar. Det enda som inte riktigt blir som jag vill är ingångarna, eller rättare sagt var hon hamnar efter ingången! Vi har ju högeringång, och hon kommer in bra runt mig, men så har jag fortfarande inte riktigt kunnat förklara exakt var jag vill att hon ska hamna och sätta sig. Försökte idag att använda en target, men det slutade bara med att hon placerade sig utanför targeten för att verkligen inte trampa på den… Fortsättning följer 😉 !

Nått hon gjorde riktigt bra idag var sin första nästan helt tävlingsmässiga budföring! Vi hälsade på Sara som var mottagare, gick ca 50 m bort, ställde upp. På ”marsch” stack Pu i en rasande fart till Sara och gjorde en ingång (samma här, påbärjar ingången fint men vet inte riktigt var hon ska placera röven utan hamnar med den mellan 45-90 grader från mottagaren 😉 ), fick en bit korv, blev omklappad, väntade på kommando och på marsch stack snabbt och direkt till mig och gjorde en ingång. Duktig Pu ❤ !

150904,4

Det sista vi tränade på för dagen var hoppet. Jag testade att för första gången höja upp hindret till 65 cm. Inga problem sa Pu och studsade över det jämfota det första hon gjorde 😛 ! Jag hade en target utlagd ett gäng meter bakom så hon skulle ha något att sikta på, och duktiga Pu flög över hindret fram och tillbaka utan en tillstymmelse till att springa förbi hindret åt nått håll! Nu ska vi ”bara”  få till ett sättande på avstånd (90% av gångerna blir det ett läggande 😛 ), sen har vi det momentet med, KUL!

150904,7

Vi hann även med lite socialt häng med vår ordförande Emelie som kom i slutet av kvällen. Tack så mycket tjejer för en bra fredagskväll!

150904,5 150904,6

Två andra grejer som gjort fredagen så bra är rent ytliga 😉 ! Först så fick Andreas hem sitt och Boss pris som de vann på Hurttas facebooksida för några veckor sen, en Limited Edition agilityväst i blått! Superkul!

150904,8 150904,9

Och sen så har jag beställt Arraks nya jacka. När jag såg den för någon vecka sen så visste jag att jag bara måste ha den, den hade verkligen mitt namn skrivet på sig! Idag öppnade förhandsbeställningen, och jag tror nog att jag var en av de första att höra av mig 😉 ! LÄNGTAR till att få hem den!

150904,1

Team Lyxlirarens och Skäggligan kommer vara snygga i höst/vinter 😉 !

Nu efter en skogspromenad ska vi bara luta oss tillbaka i soffan och njuta av det sista av fredagskvällen! En helg som jag tror kommer bli superbra ligger framför oss!

150904,10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s