En god bruksdag med Git

En tidig lördagmorgon där vi kom ur sängen 7.45 och sen hade en slapp och go förmiddag med kaffe. Runt 10 packade vi in prylar och aussiesarna i bilen och åkte mot Lerum, där jag bokat en träningsdate kl 11 med Git    

Andreas var snäll nog att hänga med för att vara skytt under vår platsliggning, toppen-Andreas 😘! Och medan vi väntade på att Git skulle komma så hjälpte han även till med lite budföring/ingångsträning med Pu. Bästa ❤️!
  
Sen så körde vi igång med platsliggning (i spöregnet som börjat 😛 ). Och idag är en stor dag, idag gjorde Pu sin första hela platsliggning med skott ❤️❤️!! 5 minuter och 4 skott, med en okänd hund (Trotza). Duktiga Lilla Pu! 

 
Efter att platsliggningen var klar och skytten åkt så körde jag och Git igenom Primo, Lyxa, Trotza och Pu i sina respektive klasser.

Lyxa gjorde rätt bra ifrån sig :)! Fint fotgående, bra slät inkallning där hon inte lyssnade på TL, helt OK förstaskick på framåtsändandet (efter att jag brutit henne en gång för att hon gick alldeles för snett) och ett lite för kort och för långsamt andraskick, lite överilat men ändå bra kryp, jättefint skall och jättefin metallapport, bra tungapport där jag drog mig bakåt så hon kom in i galopp, och så avslutningsvis ett bra hopp. Bra där!

Lilla Pu var inte sämre hon (bara på en annan nivå 😉 ). Vi kollade på alla appellmomenten (utom framförgåendet som vi inte börjat med än) och jag är riktigt nöjd med utvecklingen 🙂 ! Git såg en detalj i vår linförighet som jag inte alls vetat om (jag rör mig lite mot Pu i halter vilket Petter henne ifrån mig), och när jag rättade till det så blev det så mycket bättre! Där ser man hur VIKTIGT det är att ha kloka ögon som tittar på en!!

Sen gjorde Pu en fin inkallning, bra apportering med egen och annans apport (bägge med lite vingliga ingångar då vi gått över till vänsteringångar igen 😜💀), tragglade läggande under gång med ett par fina lägganden, och så lite hopp-sitt-hopp. Hoppandet är INGA problem för Pu, och nu kändes det som att vi kom en bit i sättanden på avstånd också! Avslutade med några fina budföringar.

Allt som allt en GOD lydnadsträning med duktiga aussies ❤️!

  
Så här i efterhand borde vi stannat där, men vi körde även upplet också. Not Good då det drog ner den goda feelingen från lydnaden! Lyxa visade att SM-rutan satt hårdare i huvudet på henne än vad jag trott, hon hade väldigt dåligt självförtroende. Så nu är det tillbaka till noll som gäller, med massa självförtroendestärkande övningar.

Lilla Pu visade på massa vilja till att springa, och rätt mycket att leta. Dock så var hon mindre bra på att plocka helt okända föremål, de tyckte hon inte var med i leken. Pucko-galopphund ❤️!

   
    
 Då var det gött att ha smarta, erfarna Git med som kunde ge smarta råd och säga till mig att det bara är att bryta ihop och komma igen ;).

Så nu har vi brutit ihop lite ikväll, ska strax äta ost och dricka vin, och i morgon kommer vi igen med nya tag och nya träningsplaner! I morgon står spår och upplet och lite lydnadsdelen på schemat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s