Härlig brukssöndag!

Idag har varit en underbar dag! Jag och hundarna tog sovmorgon och satt sen på altanen i den friska, svala luften med tjocka sockar och filt. Jag älskar hösten, allt utom mörkret som kommer är fantastiskt!


När Andreas kom hem igen vid lunch så tog jag och Boss och gick ut ett spår till Lyxa. Ett elitspår med upptag ca 20 m ut i rutan blev det.

IMG_4981 IMG_4989-1

IMG_4986
Medan vi väntade på att det skulle ligga till sig så tog jag och Pu och tränade vårt första riktiga pass med framförgående. Vi har bara haft ett fåtal pass med grunder (ex stå stilla och titta framåt), men nu är det dags att sätta igång träningen på allvar då jag gärna vill ha poäng på alla moment när vi startar appellen 😉 !
Och jag blev så himla GLAD, vi kommunicerade så bra i träningen så vi snabbt fick ihop flera runt 10 m sträckor med bra framförgående och bra stadga i stillastående. Lilla Pu har verkligen mognat det sista, hon kopplar det vi tränar på mycket snabbare än förut 🙂 !

IMG_4990

När vi var klara så gick jag och Lyxa och tog spåret, som då legat i lite drygt 1,5 timmar. Nu var det inga tveksamheter överhuvudtaget när jag skickade ut henne i upptagsrutan, yay! Spikrakt och snabbt ut i rutan, direkt framspår och snabbt framme vid första pinnen, störtskönt! Hoppas verkligen att SM-upptaget var en engångsföreteelse!

Sen så kom vi till ett struligt parti där Lyxa fick ett större tapp och såg mest förvirrad och osäker ut (otroligt ovanligt för att vara Lyxa), så jag backade tillbaka henne i spåret så vi började om lite. Där missade vi andra pinnen, men efter det så var det som vanligt i spåret och hon tog sig med självklarhet över stock och sten, terrängskiften, bäckövergångar, sumpmark och det öppna, blåsiga kalhygget i slutet. Superskönt 🙂 !

IMG_5001

Tillbaka till huset, åt en snabb lunch och drog sen iväg till ett annat skogsparti och la ett appellspår till Pu.


 Spåret fick ligga i lite drygt 50 minuter innan vi tog det. Precis när jag skulle släppa på Pu så reagerade hon på något bakom ryggen på mig, när jag vände mig om så hade en bärplockare smugit sig upp bakom ryggen på oss och var på väg rätt in i vårt påsläpp 😛 ! Snällt nog så tog han en annan väg när jag förklarade att jag lagt ett spår rätt in där, och sen kunde jag släppa på Pu.

Hon var så HIMLA duktig!! Sög tag i spåret direkt och spårade fram till första pinnen, där hon stannade, stog stilla lite och sen lyfte upp den och galopperade in med den till mig ❤️. Efter belöning fortsatte hon spåra lika fint, och sen kom vi fram mot vinkeln som jag är så glad att jag fick på film!


Sen spårade hon fram till nästa pinne, kom in med den, och så fram till nästa vinkel.


Världens bästa Lilla Pu, första spåret där bägge vinklarna är helt perfekta! Vilken utveckling hon har gjort 🙂 ! Och sista sträckan löste hon lika fint och kom sen in med slutapporten till mig. Duktig hund ❤️

IMG_5016

Efter spåret blev det fika med Malin och Edvin, Penny och Bitzi som kom ut och hälsade på en sväng. När de åkt hem gick jag ut med tjejerna i skogen igen för ett motivationsupplet med de bägge. De fick sitta och se på när jag vallade en ca 30×70 korridor, med 6 föremål i bakkant.


 Lyxa fick gå ut och hämta 4 föremål, och hämtade 1:a jättefint, tappade självförtroendet/tanken på att gå ut på djupet och fick skickas om ett par gånger, och hämtade sen nr 3 och fyra bra.


Pu fick hämta de två sista, och gjorde det jättefint 🙂 !


De två föremålen till vänster är de Pu tog, och de till höger är de Lyxa tog. Hon är lika rosatokig som sin matte 😉 !Det sista aktiva jag gjorde idag var ett andra pass med Pu och framförgåendet. Fick det på film, och jag är så glad över framstegen hon gjort bara idag ❤️. Lilla blivande brukshunden!


Så en MYCKET god och aktiv söndag! Nu är vi laddade för en ny vecka med jobb och hundträning :)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s