Brukslördag

Gött med helg! Inte lika gött att vakna med feberkänning och huvudvärk vid 7. Upp, fodra och släppa ut aussiesarna, en ipren och sen rätt i säng igen. Sen kom jag upp igen runt 9,30, och kände mig relativt OK, särskilt efter en kopp kaffe.

150912,1 150912,2

Vid 11,30 var vi borta i Lerum för en träningsdate med Git. Medan vi väntade på att Git och Grönisarna skulle komma från sin rastningsrunda, så tog jag ut och körde lite ingångar och en inkallning med Pu. Och hon smällde till med en exemplarisk inkallning, i allt från stadgan, reaktionen på kommandot, farten och TILL OCH MED ingång/avslut som hon gjorde superfint med vänsteringång (utan tillstymmelse till tanke på högeringång) och avslutade i ett rakt sättande. YAY det går framåt 🙂 !

150912,3

När Git kom så gjorde vi en platsliggning med skott med Primo, och sen fick Lyxa, Pu och Trotza börja med en 5 minuters platsliggning (utan skott) där jag stod på ca 40 m avstånd. Pu doppade näsan och nosade en gång (hon kan göra det de första minutrarna, efter en 3 minuts plats är hon fullt fokuserad hela tiden!), annars skötte sig alla jättebra 🙂 . Och om nosning är det enda problemet som finns på platsliggning, ja men då kan jag väl ta det (ett tag 😉 ) då!

150912,4

När det var Lyxas tur fick hon komma ut och köra elitbrukslydnaden i baklänges ordning. Jag är alldeles för inrutad i ordning, så från och med nu ska jag dra lott om vilken ordning momenten ska komma i på träning! Lyxa tyckte det var kul med lite annorlunda, och gjorde jättefint hopp, apporteringar, kryp, slätinkallning och fotgående (HÄRLIG intensitet och energi i fotgåendet idag, det har blivit lite för korrekt och tråkigt ett tag nu 😛 ). Skallet var lite studs och lite för mycket lyssning på TL, och framåtsändandet var FÖR sakta saktagående 😛 ! Där hade vi de största ”bristerna” idag, men jag var helnöjd ändå och Lyxa var töntigt glad 🙂 !

När det var Pus tur körde vi lite av allt i appellen (förutom framförgående, det väntar jag lite med att ta ut på annan plats än där vi försöker fastställa kommandot). Hon har jättemånga fina delar i allt, men det som behövs förstärkas/förbättras mest är som jag skrivit flera gånger innan, linförighet och ingångar. Vi har 42 dagar på oss att få till ett tävlingsmässigt fotgående ( vid sidan av alla andra saker vi måste träna på) så nu får det läggas på FLERA kol! Apporteringen är jättefin (ingångarna behöver finputsas) och helt utan reaktion på att det är annans apport. Inkallningen samma, jättefin minus ingång som behöver bli lite bättre. Läggande under gång JÄTTEMYCKET bättre sen jag bytte kommando! Hoppet är bra ut, bra glädje i hoppandet (men med rätt sjukt ful hoppteknik, har anmält henne till en kurs i hoppteknik i höst 😛 ) men jag måste plocka ut sättandet på avstånd från hoppet och in i vardagssituationer (tack Git för att du påminde mig om att inte förstöra momentet med tjat 😛 ). Allt som allt känns det som att vi är på god väg, får hoppas att 42 dagar räcker för att få ordning på allt…. 😉 .

Vi gjorde även budföringar där Pu visar att hon nu verkar ha suddat ut minnet av högeringångarna, och istället satsar fint på vänsteringångar! ”Bara” att få till lite mer flyt hela vägen in mot människan hon gör ingången på, sen är vi hemma där med 🙂 !

Överlag god, peppig träning med bra ögon som tittar på vad jag gör fel och vad jag kan göra för att förbättra mig. Tack för en bra träning Git!

150912,5

Sen rattade vi hemåt, med bara en snabb liten avstickare till en närliggande äng där jag la ett appellspår till Pu, och sen hem och äta frukost/lunch/middag medan det låg till sig 🙂 .

150912,6

Lite drygt en timme senare tog vi det, och det var en himla skillnad på Pu detta och förra ängsspåret 🙂 ! Nu sög hon tag i det direkt, spårade väldigt fint och tog bägge vinklarna superfint! 1:a apporten stannade hon bara vid och stirrade på mig, spårade sen vidare utan att ta upp den (dumma hund 😛 ), men då tog jag tillbaka henne så hon fick ta upp den och komma in med den till mig. 2:a och 3:e stannar hon också vid (får man ha ståmarkering på apporter 😉 ?!) men när jag väntade ut henne så tog hon upp dem och kom in med dem. Duktig tjej!

150912,7 150912,8

Sen gick vi tillbaka till bilen och hämtade Lyxa och uppletsprylar, och så vallade jag en 80×70 m uppletsruta på ängen där jag la ut 8 föremål. När jag vallade så öppnade sig himlen och det började vräka ner, så vi såg ut som dränkta katter alla tre 😉

150912,11 150912,9 150912,10

Men tjejerna skötte sig jättefint trots regndeppen 😉 ! Jag varierade med att skicka dem vartannat skick, alt två skick på raken var. De jobbade sig ut på djupet varje gång (Pu gjorde ett enda kommunsöksskick, men tog sig rätt snabbt in i rutan igen) och plockade in alla föremålen! Jag är så himla glad över hur pepp de är i uppletet, även om Pu behöver mer träning i hantering av udda föremål (och andras föremål)… 😉 . Men idag levererade hon ALLA föremål in i hand på mig, det ni 😀 !!

Avslutade med varsitt linjetag på ca 100 m, duktiga hundar!

150912,12

Nu är de bägge två trötta och nöjda, så nu ska vi ladda batterierna för i morgon då vi ska på spår/lydnadsdate med tre andra tjejer från klubben. Ska bli himla kul det 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s