Lydnadseftermiddag och agilitykväll

Idag var jag sanslöst hängig och trött på jobbet, så jag tog ett par timmar ATK (arbetstidsförkortning) för att komma ut och få luft och förhoppningsvis piggna till i kropp och knopp. Innan jag kom ut så åt jag dock först lunch med Edvin, min happy little monkey-systerson ❤ !

150915,10

Sen åkte jag hem och bytte om, packade in tjejerna och grejerna i bilen och åkte till klubben där vi mötte upp Josephine (som med sin häftiga malle Ninja blivit uttagen till Talagtruppen, GRATTIS!!) och hennes ungmallehane Django. Vi kom överens om att först träna lite enskilt med störning av varann, och sen köra platsliggning.

Pu var SÅ jävla braaaaa!!! ALLT jag bad henne göra gjorde hon med både fart, attityd och precision! Jag blev helt salig :D! Vi körde

  • Linförighet (jättefina halter och starter samt väldigt fina svängar och vändningar!)
  • Ingångar med och utan apport (alla snabba och raka!!)
  • Apport med Josephines träapport och vår egen metallapport (stadga vid utkastande, bara bra gripanden och inte en enda dödstass + snabb fart in)
  • Framförgående (sträckor i mitten av planen, helt utan stöttning av staket! Och även utskickande från fotgående!)
  • Läggande under gång (Suveräna under baklängesmarsch, nästan lika bra under framåttransport)
  • Nedläggande och uppsitt vid sidan
  • Sättande på avstånd (ALLA korrekta på upp till 20 meter!! Innan har allt avstånd över 1 m inneburit ett läggande 😉 )

Och det bästa av allt: Ordförståelse och urskiljning av ”sitt” och ”ligg” kommando! Pu 15 månader har börjat lyssna och inte bara gissa ❤ !

150915,1

Sen körde vi platsliggning, och där var jag inte riktigt lika nöjd 😉 ! Pu ligger där hon ska, det finns inte en tillstymmelse till att hon skulle resa sig eller nått sånt. Men hon tittar sig gärna om, och kan även doppa ner nosen i backen och börja nosa. Jag gnällde lite om det för Josephine, och då frågade hon mig varför jag inte hade hakan i backen. Jag sa direkt ”nääääää jag ORKAR inte träna det!!” men sen kom jag på att vad fan, det kanske är värt ett försök nu när jag har en ny hund 😉 ?

Så när Josephine var tvungen att åka, så körde jag ett par snabba shejpingpass med Pu för att se hur jobbigt det skulle vara att få fram beteendet. Och jag ÄLSKAR shejpingsmarta hundar, fick på ett pass a ca 10 klick fram ett frivilligt HiB-beteende, och med omvänt lockande fick vi på bara tredje passet ut tiden till ca 5 sek, och hon hade kunnat ligga längre!

Smarta Lilla Pu ❤ ! Nu ska jag ge HiB en ärlig chans! Kanske inte något vi får till till appellen, men kan vara bra för framtida bruk 🙂 .

150915,2

Sen åkte vi hem och hämtade de sista sakerna, tog en uppvärmnings/nedvarvningspromenad i skogen och åkte sen mot Vinna Hundcenter där Lyxa och Smalis skulle träna agility 🙂 !

150915,3 150915,4 150915,5 150915,6

Efter att vi gått runt lite i skogen vid Vinna HC, och Andreas och Smalis mött upp oss, så fick Pu sitta i bilen och vänta medan vi körde våra agilityhundar.

Vi var alla fyra sanslöst nöjda med kvällens träning, duktiga agilityhundar ❤ ! Om man slår upp ”lycklig” i ordboken så finns det en bild på Lyxas agilityface där 😉 !

150915,8 150915,9

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s