En väldigt god träningstorsdag med upplet och lydnad!

Idag har vi haft en ytterst god träningskväll med Jonna och rottisarnaSå god att vi till och med glömde av att äta våra medhavda pecanwienerbröd :O !!! DÅ har man bra flyt 😉 !

Vi började kvällen med bruksstegen. Lyxa gjorde ett asfint jobb och trampade metodiskt och rytmiskt på varje stegpinne, utan att stanna eller rusa det minsta. Mycket bra! Pu klättar hur lätt och frimodigt som helst över hela stegen (tuff liten tjej ❤ !) men kan ibland hoppa över en pinne eller tre på nervägen 😉 ! Så hon fick traska över stegen många gånger och bli lite bromsad på nervägen, och så fick hon belöning för varje steg hon gick på. Flera gånger tog hon stegen perfekt och trampade på alla steg, duktig liten svart!

150917,2

Sen så körde vi upplet på en blåsig äng!

150917,4

Lyxa fick börja, med fyra utlagda föremål som var Jonnas. och hon gjorde nog banne mig det BÄSTA uppletet någonsin! Ut i galopp på varje skick, jobbade superbra med den starka, snurrande vinden och arbetade sig snabbt till varje föremål. En gång tyckte jag att hon var lite för långt ut åt sidan och ropade in henne, och när hon kom i hög fart mot mig så vände hon i luften när hon var nära att galoppera över ett föremål på vägen in. Bästa ❤ !

150917,3

Zolo och Eskil körde emellan, och sist fick Pu köra med föremål som både var Jonnas och som använts av de andra hundarna innan. Bägge sakerna brukar vara en utmaning för Pu 😉 ! Men som hon kämpade, och så BRA hon gjorde det!! Det var endast en liten fundering när hon stötte på det första föremålet, men efter att hon tagit upp det och galopperat in och lämnat det i hand (ALLA föremål lämnades hela vägen in i hand 😀 !! ) så var det ingen tvekan att ta de andra tre när hon hittade dem. Duktiga lilla upplets-Pu!

150917,5

Sen började mörkret falla, och vi körde igång med lydnaden! Till Lyxa hade jag förberett en kedja genom lottning, där jag blandat alla moment i lydnaden och brukslydnaden och slumpvis dragit en ordning. Så här blev den:

150917,1

Och grymme-Lyxa taggade igång SÅ mycket och gjorde ett fantastiskt jobb! Visst att det kom några detaljmissar (några pip, ett par cm framflytt i stå-ligg, pyttelite framskjuten i början av fotgåendet) men hon blir så SJUKT engagerad när hon inte kan lista ut vilket moment som kommer sen 😀 ! Ett mycket svårare jobb för mig som förare att få henne balanserad, men överlag lyckades vi (kanske LITE over the top ibland 😉 ) och hon gjorde jättefina moment! Duktiga Lyxa!!

150917,6

Lilla Pu var sist ut för kvällen, och jag valde att köra hennes första tävlingsmässiga länk med riktiga tävlingsmoment. Jag tog andra halvan av appellprogrammet, så läggande under gång – inkallning – apportering – hopp (återhopp) över hindret – belöning.

Det som märktes var att delar (ingångar ingångar ingångar 😉 ) föll i kedja, men jag är överlag riktigt nöjd med hennes utförande! Toppenattityd, bra uthållighet för att vara newbie på länkning, härlig arbetsvilja och försök att göra rätt! Det är långt kvar till min målbild, men vi har kommit LÅNG väg på kort tid 🙂 !

I morgon planeras detaljträning och platsliggning! Och kanske ett spår om tiden räcker till! För att citera mig själv från tidigare idag på FB:

Vad det är underbart att ha en hobby och livspassion som ger en så mycket glädje och energi ! Från att ha varit död på kontoret och nästan somnat över tangentbordet, till pigg och glad i det mulna vädret med duggregn!

Hundträning är fantastiskt

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s