Måndagsmycket hundträning

Det var faktiskt väldigt, väldigt härligt att vara tillbaka på jobbet idag! Trots det faktum att jag inte somnade förns efter 2 och gick upp när klockan ringde 6 (jag hade fysiskt ont i säkert en timme 😉 ), så är det härligt att vara frisk nog att gå till jobbet (och ha ett jobb att gå till).

Jag firade det faktum att jag var tillbaka på jobbet med att gå tidigare 😉 ! Friskvårdstimme + flex, sen var jag på väg hem med snusrarna runt 13.30! Vi tog svängen direkt ut i skogen, där jag la fyra upptag till Lyxa (h, v, h, v) där det sista slutade med ett jättekort spår med mini- och miniminiapporter i. Jag kan ju säga att jag var både tacksam och imponerad av mig själv som strax efter 6 på morgonen hade kommit ihåg att lägga in ett ombyte med skor i bilen, så jag iaf hade klänning och muckboots så jag slapp gå ut upptagen i både klänning och högklackade stövlar 😉 !

150928,1

Idag la jag upptagen som serpentiner tvärs över en traktorstig, för att kunna stärka Lyxa i att gå rakt fram och rätt ut när hon letar spår, och känna sig säker på att det kommer något därute bara hon fortsätter. Som på den här klassiska och pedagogiska paint-bilden från 2012 😀 !

Påsläppsövning

När jag var klar åkte vi hem, jag bytte snabbt om och sen så tog vi vår vardagsrunda, 5 km med blandad grusväg och skog, Lyxa med 20 minuter tomma benmanchetter. Härligt väder var det, med strålande solsken och klar, nästan krispig luft! Det är otroligt vackert ute nu med höstens alla färger 🙂 !

150928,2

När vi kom hem hade upptagen legat i runt 1,5 timmar, så jag och Lyxa åkte bort och tog dem medan de andra fick vara hemma och vila. Lyxa gjorde ett fint arbete idag, 4 framspår (2 direkta, 2 efter analys av bakspåret) och var rätt så rakriktad och riktigt säker i sina utgångar igen, skönt! I det korta spåret missade hon första miniapporten så jag tog tillbaka henne så hon fick spåra över den igen, och andra gången så zoomade hon in den snabbt och kom med den. Efter det så spårade hon SÅ noggrant för att inte missa nått, och var jättenöjd med sig själv när hon hittade miniminiapporterna 😉 !

150928,3

Sen åkte vi hem till de andra och åt middag och slappade lite tills Andreas kom hem från jobbet. Då packade jag in Lilla Pu i bilen och åkte till klubben för att träna lite lydnad. Josephine och Nadja var där, så jag svepte en snabb kopp kaffe med dem innan vi gick ut på planen. Nadja ställde upp som mottagare på en budföring, och jag sa att ” du kanske får säga ett extra sitt kvar till henne så hon inte tjuvar”. Tjuvar MY ASS, Lilla Pu satt som en stenstod genom flera marsch-kommandon både från mig och från Nadja. Lite väl mycket stadgatänk kanske 😉 . Dock, när hon kom iväg sprang hon exemplariskt snabbt och rakt och gjorde nästan bra ingångar, bara lite sneda. Så det går nog te sig 🙂 !

Sen kollade jag lite på apporteringen. Pu kan behöva en påminnelse om korrekt gripande av apporten med utlagd apport, går jag rätt in och kastar iväg apporten (särskilt om vi inte tränat på länge) så kan jakten och dödstassarna komma igång på henne igen. Inget som är svårt att få bort dock, så med bara lite pill så grep hon snabbt och snyggt igen. Och det var inte bara apporten hon grep snyggt och bra om, det lilla aset med det oskyldiga utseendet … 😉 !

150928,5 150928,4

Sen pillade jag med allt i appellen + stegen, och jag är riktigt nöjd med det mesta!

Linförigheten kommer bättre och bättre, härlig attityd, fokus och position (mestadels, ibland lite vid) idag. Hon glömde att sätta sig ett par gånger, men gjorde istället fina stegförflyttningar åt höger och ett par riktigt fina helt om höger. Jag tränar på både helt om höger och helt om vänster (om jag skulle få hjärnsläpp och glömma vilken hund jag går med 😉 ) och vänster fungerar OK men höger är bättre. Fin språngmarsch!

Framförgående gick riktigt bra, fick till långa sträckor mitt på planen med bra rakriktning. Fick även till ett par bra utskick från fotposition. Hon vänder upp emot mig i stannandet, men det skiter jag rätt mycket i 😉 . Det är helt klart poängmässigt, och ibland t.o.m bra!

Läggande under gång börjar jag bli riktigt nöjd med! Läggandena börjar bli snabbare i framlängesmarsch, och stadgan efter läggandet är jättefin!

Inkallningen är jättetrevlig, hon har en jättefin stadga vid lämnande och startar snabbt på kommando. Farten är fin, men jag försöker dra upp den ännu ett snäpp med mycket leksaksbelöning för fart och bara ingångar ibland. Idag gjorde hon en med belöning för fart och en med ingång, och båda var fina (ingången är lite långsam, men i inkallningen så brukar den bli rak)

Apporteringen gjorde jag som redan skrivit med gripandena, och så la vi lite extra fokus på ingångar med och utan target. De tar sig de med, hon är lite långsam och kan bli lite sned, men hon har iaf fattat konceptet (även vid en hel apportering, som jag bara testade av). Jag körde även lydnadsettans apportering bara för att kolla av (har ju en planerad klass 1 debut efter årsskiftet 😉 ) och den var toppen!

150928,8

Hopp över hinder var jättebra, jag körde först lite sättanden på avstånd (utan hinder) som hon gjorde kalasfint, och sen lite hopp fram och tillbaka över hindret, och satte sen ihop hela momentet. Och bästa Lilla Pu satte faktiskt hela momentet 😀 ! Första gången vi får till uthopp, sättande, återhopp och ingång tillsammans, YAY!

Stegen gick bra, hon klättrar upp fint och går över den jättebra, helt säker på sig själv. Och nu ser man verkligen hur hon TÄNKER däruppe och alla gånger (utom en 😉 ) så gick hon BESTÄMT på alla stegen på nedgången med. Det kommer nog bli bra det med innan vi är uppe i eliten 🙂 .

Platsliggning gjorde vi en 5 minuters själva i sfinx, och sen tränade vi vidare på hakan i backen. Nu kan jag resa mig och gå ca 5 m ifrån henne och hon håller kvar huvudet nere 🙂 ! Idag började jag sätta kommando på det, kommer använda ”platt” 😛 ! Känns som att detta kommer vara något som kommer passa Lilla Pu, så hon har en konkret uppgift att hålla koll på.

150928,7 150928,9

Sen pillade vi med lite småsaker som nedläggande och uppsittande vid sidan (hon gör väldigt ofta snygga nedlägganden i en enda rörelse nu, och idag fick vi till ett par riktigt snygga uppsitt 🙂 ), fjärrdirigering (vi har inget avstånd överhuvudtaget, men så SJUKT snygga nedlägganden och uppsittanden!! Måste ta tag i den där i vinter!), ingångar med och utan apport och lite allmänt lek och mys. Helt plötsligt hade vi varit på klubben i 1,5 timmar, tiden går verkligen fort när man har roligt!

Och jag vet att jag kallade henne as förut när hon bitit mig blodig, men hon är mitt supergulliga och duktiga lilla as ❤ !

150928,6 150928,11 150928,10

När vi kom hem så visade det sig att Andreas kört lite agility med de andra hundarna med slalomingångar och korta handlingskombos, så jag tror nog att alla är nöjda med dagen 🙂 ! Lyxa hade blivit så exalterad att hon nästan bitit honom i ansiktet när hon skulle ta sin leksak, trevligt 😉 !

En härlig måndag är alltså till ända! Resten av veckan är också upplanerad med massa kul!

  • Tisdag: Agilityträning för Lyxa, dragpass för Pu
  • Onsdag: Lydnadsträning för Lyxa, ev spår för Pu
  • Torsdag: Samtalsledare för Temakväll Bruks på Alingsås BHK
  • Fredag: Upplet, ev spår/upptag
  • Lördag: Spår och lydnad för Pu, troligtvis vilodag för Lyxa
  • Söndag: Elitspår Trollhättan för Lyxa

En GOD vecka comin’ up!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s