Hemmahundar, klubb-Pu och Temakväll Bruks

Mitt huvud är FULLPROPPAT av ny information! Idag har jag suttit på utbildningsdag 3 av 4 den här veckan för att lära oss vårt nya system som vi ska få in på jobbet. När man har suttit och jobbat i samma system i 10 år så har man ju vissa rutiner som sitter i ryggmärgen, men nu är det ut med det gamla och in med det nya som gäller. Jag tror det kommer vara en svettig övergångsperiod, men det kommer bli asbra efter det!

151001,6

Då hade hundarna det skönare, de är hemma idag och i morgon med Andreas som har semester. Skogspromenader, häng i trädgården och 3 km cykeltur för Lyxa och Pu hade han bland annat fixat, toppen 🙂 !

150823,6

När jag kom hem efter jobbet så packade jag direkt in Pu och så åkte vi på klubben, där vi mötte upp med Pernilla och Kraft för platsliggning. Idag gjorde Pu ännu mer framsteg, då hon gjorde snygga nedlägganden vid sidan, la ner huvudet på ”platt”kommando vid sidan, och med lite omvänt lockande kunde ligga med huvudet ner en gång i 40 sek och en gång i 1 minut, trots att det var med annan hund vid sig och ljudstörningar runt omkring som jag såg på hennes öron att hon reagerade på, men huvudet låg kvar! Bästa Lilla Pu börjar fatta grejen, hurra!

151001,2 151001,3

Sen hjälpte Pernilla oss med budföring (bra stadga, bra start på marsch, bra fart, kass ingång 😉 ) och gav oss ögon på fotgåendet. Vi tragglar med vändningar och halter (halter rakt fram är fina, svänghalter kan bli stå 😉 ) och försöker få till bakdelskontrollen bättre så vänstersvängarna blir bättre. Traggla traggla! Tur att attityd, fokus och position är fina när vi går rakt fram, annars hade jag misströstat 😉 !

Vi körde även framförgående (framföringen kan bli bättre, själva framåtskicket och framförgåendet var grymt fina!), apportering (började med gripanden på nära håll, sen assnyggt gripande även med ett långt kast) och läggande under gång (helt OK! ) och ingångar (får inte till dem, men skam den som ger sig! NÅN gång ska väl poletten trilla ner 😉 !? ). Sen passade det sig så bra att Andreas körde förbi efter att ha varit inne i stan, så han tog med sig Pu hem och jag kunde sätta mig ner och äta och titta på andra som tränade. Bra deal 🙂 !

151001,4 151001,5

Sen blev det ett par timmar till på klubben, då vi idag körde igång med vår första Temakväll 😀 ! Det är ju alltid lite orutin när man kör ett koncept första gången, men tack vare att alla inflikade med sina egna kunskaper, erfarenheter och funderingar (PRECIS som jag hoppades att det skulle bli) så hoppas jag att alla hade lika trevligt som jag hade och att alla fick ut något av kvällen. I framtiden hoppas jag på att vi kan ha liknande kvällar för varje enskild gren i brukset (det är ju ett SÅ stort ämne), och så hoppas jag att det kommer massa nyfikna klubbmedlemmar till våra kommande Temakvällar Rallylydnad och Agility 🙂 !

151001,1

Foto: Emelie Arlevik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s