Lördag förmiddag med Pu-spår

I morses var det disigt, svalt och underbart vackert ute. Med tjocka värmestrumpor och mysdress satt jag och hundarna ute på farstutrappan vid 8,30, jag drack kaffe och lyssnade på radiodokumentär, hundarna spanade.

151003,3 151003,4

När vi var färdiga med det så gick jag ut i skogen och la spår till Pu. Det blev ett spår med 4 spårpinnar + naturpinne som slut, nästan 500 m långt,

151003,5

När jag släppte på Pu så hade det legat i nästan 1,5 timmar. Hon var verkligen JÄTTEDUKTIG! Tog påsläppet jättefint, markerade första pinnen supertydligt och analyserade första vinkeln på 1 sekund innan hon fortsatte åt rätt håll. Markerade nästa pinne lika tydligt, ringade runt ett träd i nästa vinkel men löste det helt själv och markerade pinne nr 3 lika tydligt som de andra. Efter pinne tre hade jag följt en djurstig i ca 50 m innan jag vinklade vänster ut i skogen. Första gången jag lägger ett spår så, och duktiga Lilla Pu vinklade av stigen helt klockrent!

151003,11  151003,9

Pinne 4 markerades lika bra som de andra, och strax efter den kom Pus första stigövergång där spåret sen sneddade åt vänster. Inga problem alls sa Pu!

151003,8

Sista nya svårigheten i spåret var att jag klivit över lite snåriga stockar, men inte heller detta bekom Lilla Pu utan hon bara skuttade över dem och spårade vidare!

151003,10

Så vi kom snyggt och prydligt i mål med alla pinnar med oss ❤ ! Duktiga Lilla Pu börjar bli en rätt säker spårhund 🙂 !

151003,7 151003,6

Efter det åkte vi hem och fräschade till oss lite innan vi fick besök av svärföräldrarna. Andreas fyller år på måndag så vi körde lite förhandsfirande för honom. Svärmor hade bakat en kaka som bara var to die for! Och hundarna fick lite extra god lunch i form av häst – och nötnacke 🙂 !

151003,15 151003,14 151003,13 151003,12

Nu har svärföräldrarna åkt hem, och Andreas har åkt för att lägga spårupptag till Lyxa. Eventuellt gör vi några linjetag eller så åker vi och gör några sträckor framåtsändande efter det, sen så ska vi bara ladda inför tävlingen i morgon! Jag är taggad och tycker att det ska bli så kul 🙂 !

151003,16

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s