Jag är för lycklig för att vara bitter över ”om…”!

Idag ringde klockan vid 6, och trots en dålig nattsömn så studsade jag upp på glada ben, för idag skulle jag och Lyxa få tävla igen! Efter påklädning och kaffekokande så rullade vi iväg mot Trollhättans BK och var där i god tid innan samlingen kl 8.

151004,1

Vi var 11 ekipage till start, och vi delades upp i två grupper där den ena skulle spåra först och den andra köra lydnad först. Jag drog startnummer 10, och hamnade då i gruppen som började med lydnaden.

151004,3 151004,2

Då det var ca 30 min tills lydnaden skulle börja så gick jag ut och tränade lite med Lyxa. Kryp i det daggiga, kalla gräset, framåtsändande med bollbelöning, en stegklättring och lite fotgående med ostbågebelöning. Sen var vi nöjda 🙂 !

När det var vår tur gick vi in och levererade ett program som kändes riktigt bra! Inga stora missar alls utan bara detaljmissar här och där och Lyxa var superpeppig och på sitt allra bästa, galna humör! Jag var extra nöjd med skallet, framåtsändandet, krypet och stegen. Domarna gillade också vad de såg och belönade oss med finfina lydnadspoäng, faktiskt dagens högsta lydnadspoäng visade det sig sen, yay 😀 !

151004,8

151004,4

Efter alla var klara med lydnaden så åkte vi ut till skogen, där vi hade ca 40 min väntan på påsläpp. Så jag passade på att ta en powernap i bilen på 20 minuter, det var RIKTIGT gott kan jag lova 😉 !

Runt 11.40 så var det dags för vårt påsläpp, och jag hoppades SÅ att vi skulle få till ett bra upptag nu när det var första tävlingen efter det katastrofala SM-upptaget. Och jag blev bönhörd, Lyxa gick med total självsäkerhet spikrakt ut till långt bak i rutan, och vinklade där tvärsäkert vänster i ett KLOCKRENT framspår! Kommentaren ”Bra!!” och ”Skolboksexempel” från domare och TL sen, bästa Lyxa ❤ ! Jag var så glad över hennes fina framspår så jag blev inte ens bitter när vi snabbt var framme vid slutpinnen och det visade sig att vi för ovanlighetens skull missat två pinnar (42 poäng) ute i skogen, då fattar ni nog hur glad jag var 😉 !

151004,5

Efter lite felkörning från min sida kom vi tillbaka till klubben och gjorde platsliggningen, och sen var det bara uppletet kvar. Och här hade jag bara en önskan, att Lyxa skulle vara glad och pepp genom hela uppletet, som likt upptaget var det första tävlingsmässiga sen vårt SM-fail. Jag hade inte brytt mig om hon hittade 1 eller 4 föremål, bara hon bibehöll peppen.

Och återigen blev jag bönhörd, och mer därtill!! Lyxa gick ut och gjorde ett fenomenalt glatt och bra upplet, sökte av rutan kalasfint och plockade in alla fyra föremålen till mig på under 4 minuter (vet inte exakta tiden, men ”1 minut kvar”-ropet kom aldrig 😉 ). Hon jobbade så himla fint med att hitta alla fyra föremålen (en ihopknölad vante, en bit platt brandslang, en plånbok och en barnsko i strl 24) och gick ut skick på skick med fortsatt arbetsmoral. Inga utav de problemen vi haft märktes, och när det fjärde föremålet var inne belönades vi med 9-10 i betyg av domarna, och jag grät faktiskt lite när jag jublande gick ut från området för att belöna Lyxa ❤ !

151004,6

Vi slutade alltså dagen med 10-10 på upptag, 9-10 på upplet och finfina 283,5 poäng i lydnaden! Så med facit i hand så hade jag kunnat välja att vara riktigt bitter över de där missade två pinnarna, för ”om…” (det där jävla om 😉 ) vi hade fått in dem så hade vi slagit till med asfina SM-poäng! Men den glädjen jag känner över det fina upptaget och det ASFINA uppletet överstiger den lilla bitterhet som pinnförlusten lämnade. Vi har kapaciteten för fina SM-poäng, och de kommer komma en dag när allt klaffar. Just nu tänker jag bara njuta av min superfina, duktiga brukshund, vårt 11 cert och våra fina 588,5 poäng. En fantastisk lägstanivå om jag får säga det själv ❤ !

151004,7

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s