Klubbhäng x2

Idag blev det två rundor till klubben med ett spår emellan! Perfekt fredag 😀 !

Första rundan så ställde jag upp en elitlydnadsbana och körde igenom Lyxa. Vi ska tävla lydnad på söndag, så jag var tvungen att se om hon kom ihåg något 😉 ! Men jag hade inte behövt oroa mig, hon utförde alla moment riktigt trevligt och bra 🙂 ! Fotgåendet var asbra, vi testade även det nya att backa långt, idag backade vi ca 15 m helt utan problem 🙂 . Zätat var superbra med snabba och korrekta skiften. Inkallningen hade precis lagom och jämnt tempo för att få till bra skiften. Rutan var jättefin, dirigeringsapporteringen likaså, hopp apport, vittring och fjärr kändes också jättetrevliga 🙂 ! En duktig lydnads-Lyxa ❤ !

151009,1

Fick även filmat några av momenten vi körde sen utbrutna ur programmet:

Som belöning för bra arbete fick hon köra lite kontaktfältsträning. Det finns INGET som går upp mot agility hälsar Lyxa ❤ !

151009,2

Sen packade vi ihop oss och åkte iväg till Pus spår som Andreas varit snäll och gått ut efter jobbet ❤ ! Ett appellspår som hade legat ca 50-60 min när jag släppte på.

Superfin start ut i full lina, markerade och kom in med 1:a apporten. Snabbt iväg igen efter belöning, ringade lätt i vinkeln men kom snabbt in på rätt spår igen, markerde apport 2 fint! Snabbt iväg igen, klockren vinkel och jättefin sistasträcka med bra tryck i linan. Med hjärtat i halsgropen såg jag henne först bara nosduttsmarkera slutet och sen gå vidare 😛 !! Men hon kom snabbt på sig, gick tillbaka och kom in med den ❤️! Inte skrämmas så Pu, slutet MÅSTE vi ha med 😉 !!

Duktig spår-Pu ❤ !

151009,3

Sen åkte vi tillbaka till klubben och körde lite appellydnad. Vi körde igenom alla momenten utan större fel (förutom en gång när hon helt plötsligt fick tilt i huvudet och tvärnitade på väg in med apporten och bara stod där 😛 ! ALLA apportgripanden under kvällen var dock grymma, alltid nått 😉 ) och det börjar kännas rätt bra 🙂 ! Vi fick till ett helt linförighetsprogram utan belöningar och utan större utsvävningar, där har vi kommit en bra bit på vägen 🙂 !

151009,4

Avslutningsvis tog jag ut statist-Lyxa igen så vi körde lite platsliggning. Som mest och längst blev det 2,5 minuter på 30 m avstånd med stadiga hakan i backen på bägge två. Duktiga tjejer ❤ !

151009,5 151009,6

 

Nu blir det godis och soffhäng och ladda för lördagen! Andreas och Smalis ska gå agilitykurs med tävlingspsykologi för Eva Marie Wergård både lördag och söndag, och i morgon ska jag och Boss dra till Borås för kennel-BPH med Hönsetorps Kennels C och D kull 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s