Så där lite lätt lyrisk

Ni vet de där träningspassen som bara känns rätt igenom RÄTT och som får en att bara fånle av lycka? Ett sånt hade jag och Pu idag ❤️!

Efter jobbet så stannade Smalis och Barney hos Malin som sällskapsdamer, och Andreas en promenad med Lyxa och Boss (Lyxa 20 min benmanchetter och 30 min klövjeväska) medan jag och Pu åkte mot Partille för att möta upp med Jonna och rottisarna 🙂 !

   
 
När vi kom fram så hade det redan börjat skymma (det går fort nu på kvällarna!) så vi var på ny brukshundsklubb, i skymning (och strax mörker och lampsken), med andra som tränade agility & lydnad snett bakom, och utan Lyxas sällskap. Mycket nytt och störning för Lilla Pu alltså 😉 !

Allra först fick hon sitta i bur vid sidan medan Zolo körde elitlydnadsmoment. Redan där skötte hon sig formidabelt när hon (som vanligt) bara tyst och snällt ligger och väntar på sin tur. Sen fick hon komma ut och vi körde platsliggning. Hon gjorde jättefina och snabba nedlägganden vid sidan och fina nedlägganden av huvudet på ”platt”kommando. Efter lite belöningar så låg hon en 1,5 minuter lång platsliggning med hakan i backen, med Zolo som medarbetare och med agilityträning snett bakom. Första platsliggningen i mörker och strålkastarljus, duktig Pu ❤️!

   
 
Sen körde vi igenom appellens moment, idag körde jag tre+tre länkade moment tävlingsmässigt med belöning först efter det tredje (linförighet-framförgående-läggande och inkallning-apportering-hopp. Och Pu var SÅ bra!!

Linförigheten kändes så himla bra! Jonna kommenderade ett helt appellprogram och det var inget mer fel än kanske någr steg som var lite luftigare. Annars ett jättefint fotgående i både position, attityd, halter, starter och tempoväxlingar. Underbart!

Tävlingsmässig belöning, sen direkt in i framförgående. Första gången jag länkade det från ett fotgående, och framföringen och framåtskicket var SÅ bra! Sen kom lite sträckt koppel och en uppvändning i stannandet, men det bryr jag mig väldigt lite om (kom ihåg, koefficient 2 😉 ).

Tävlingsmässig belöning, uppställning i utgångsposition och så läggande under gång. Återigen jättefin framföring, på mitt kommando hade Pu stannat till en halv sekund, sen fällde hon snabbt ner sig på backen och låg perfekt still under lämnande, uppvändning och momentslut. På väg tillbaka till henne drog jah upp en kampleksak och vi lekte glatt och exalterat ett tag 🙂 !

Sen ställde vi upp igen för inkallning. Pu sitter helt still när jag lämnar henne och kommer sen i härlig fart på kommando. Och för att göra mig extra lycklig så gjorde hon en jättefin ingång också!! Så som vi tränat på detta, nu börjar det lossna 😀 !

Tävlingsmässig belöning, sen uppställning för apportering. Superfin stadga vid utkast, snabb reaktion på apportkommando, JÄTTESNYGGT gripande, snabb fart tillbaka…. Och så GÖR LILLA PU EN INGÅNG MED APPORTEN 😀 ! Jag nästan dog av lycka där 🙂 ! Sen att hon hamnade lite väl långt bak så jag tappade apporten när jag försökte sträcka mig efter den, med det är bara petitesser 😉 !

Tävlingsmässig belöning och sen mot sista momentet, hopp över hinder. Återigen fin stadga helt utan att lyssna på TL, jättefint ich LÅNGT uthopp, JÄTTEFINT sättande på kommando på andra sidan. Fin stadga i sittandet, och sen (trots att hon hamnat lite snett från hindret) ett fint återhopp och ännu en fin ingång 😀 ! Där kom det bara TOKJUBEL från min sida och sen kampade vi som galningar under glada former. Bästa, BÄSTA Lilla Pu ❤️❤️!! 

 
Avslutningsvis så gjorde hon jättefin budföring med Jonna (lite dålig första ingång, andra jättebra). Allt som allt, ett helt FANTASTISKT träningspass som jag kommer leva på länge ❤️!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s