Torsdagsträning med Pu

Idag var jag snabb som en skottspole hem från jobbet och sen direkt iväg till klubben med Pu för lydnadsträning, budföring och platsliggning.

Lydnadsträningen körde jag mest detaljer men även hela/halva moment. Jättenöjd med det mesta, linförigheten kändes RIKTIGT bra 🙂 ! Körde bl.a ”runda” både med och utan apport för att jobba på ingångarna, uthopp mot leksak, återhopp med ingång, läggande under baklängesmarsch och massa annat som hör appellen till 🙂 .

151015,1

Sen kom vår favvo-figge Niclas och ställde upp för budföring i två omgångar 🙂 ! Pu sprang, men hade lite tveksamheter att gå in och sätta sig nära, särskilt när han hade skyddsbyxorna på 😉 ! Men Niclas är toppen, väldigt pedagogisk och hjälper alla hundar att stärka sina självförtroenden och kampade upp Pu så hon sen både sprang och gjorde ingång (om än liiiite långt ut 😉 ). Gillar verkligen att Pu kan överkomma typ alla tveksamheter med sin kamp, jätteanvändbart!

151015,3

Vi avslutade kvällen med lite platsliggningar. Pu fick ligga mellan okänd hund (löptik visade det sig senare på kvällen 😉 ) och Kraft som hon legat brevid några gånger, jag körde på olika avstånd (från ca 5 till ca 30 meter) och olika tider (mellan typ 30 sek och 2 minuter). Sen fick hon ligga ensamplats med upp till 3,5 minuter och med åt ena hållet rallylydnadsträning och andra hållet valpkurs bakom sig. Och hakan var i backen NÄSTAN hela tiden under alla platsliggningar, någon gånger fick jag kommendera ner henne igen och en gång lyfte hon huvudet, kom på sig själv och la ner det. Bra där 🙂 !

151015,4 151015,5 151015,6 151015,7

Snart bara 8 dagar kvar till appellen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s