Helgen so far; spår, publik och skog

Igår hade vi en lugn kväll, direkt efter jobbet så tog Andreas Boss, Smalis, Pu och Lyxa på en rask 5 km promenad, medan jag och Barney hade egentid och strosade i skogen ❤️

   
 
Efter ca 30 min så stötte vi på resten av familjen i skogen 🙂 .

   
   
  
Sen blev det Homeland säsong 3 och chips, ett bra avslut på fredagskvällen 🙂 !

Idag gick vi upp vid 8, och hade en klassisk lördagsmorgon i den här familjen med kaffe och korvhackning 😉 !

  
Sen tog jag och Pu och stack till Partille, för att heja på Jonna och Zolo som skulle tävla elitlydnad för första gången på typ ett år 🙂 ! Ett ypperligt tillfälle för Pu att vistas i tävlingsmiljö där det dallrar av nervositet och adrenalin, utan att det är hennes förare som är nervös 😉 !

  
Pu skötte sig ypperligt, minglade bland folk och hundar, pussade på sina rottweilers, trodde att alla applåderade henne och tränade linförighet, ingångar, nerläggande och platsliggning. Jättebra att få till lite plats i tävlingsatmosfären 🙂 !

  
Det var bra störningar under platsen med applåder, folk som gick förbi, ljud bakom ryggen osv och Pu höll kvar hakan i backen ändå 🙂 ! Duktig tjej! En mycket bra förmiddag tyckte vi bägge två ❤️

  
Sen åkte vi mot stan igen, och jag fick ett plötsligt begär av att lägga stubbspår 😉 ! Ett appellspår på blåsig stubbåker blev det, med 50 minuters liggtid.

  
Jag har viss aversion mot stubbspår, jag är så nervös för att det ska vara stickigt och så hade jag fått frö mig att Pu skulle ha svårt för det. Men duktiga Lilla Pu sa ”Piece of cake” och gjorde både vinklarna och markeringarna klockrent ❤️. Hon gick även ut fint i nästan full lina i både starten och efter apporterna 🙂 !  

Och jag skötte mig också bra, för trots att jag nojade om svårigheten och fick för mig att jag gått spåret en annan sträcka än den Pu gick, så hade jag is i magen och litade på henne, och givetvis hade hon HELT rätt ❤️. Så himla gött att hon börjar bli säker på både äng, skog och stubb nu 🙂 !

   
   
 Sen åkte vi hemåt och åt lunch, och sen var det Lyxas tur att spåra 🙂 ! Andreas hade gått ut ett ca 800 m långt spår till oss med 6+slut och med 1.5 timmars liggtid. Lyxa var snabb och säker och hade snart alla föremål med sig hem, en mycket nöjd och säker spår-Lyxa ❤️.

  
Sen så tog vi en skogs/kalhyggepromenad med alla hundarna, och nu sitter vi och slöar med en kopp kaffe och njuter av att ha halva helgen kvar 🙂 !

   
    
    
 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s