Inomhussäsongen officiellt igång!

Hur mycket jag än vill förneka det, så kryper vintern närmre och närmre! Till helgen så ställer vi om klockorna till vintertid vilket innebär ännu tidigare mörker efter jobbet, och en omöjlighet att kunna träna i dagsljus när man jobbar kontorstider 😦 ! Får bara hoppas på bra väder och barmark så länge det bara går, då är det ändå acceptabelt att träna hund i strålkastarnas ljus.

Men ibland är det gott att bara slippa vara beroende av vädrets makter och olika grader av fungerande strålkastarljus, så under hösten har vi kurser och träningar i inomhushallar och ridhus bokade! Idag satte höstsäsongen igång med buller och bång och tre timmar ridhusträning tillsammans med Jonna och rottisarna 🙂 ! Det är så himla kul att se TVÅ fartiga, snärtiga och fräcka rottweilers, det är inte varje dag man gör det 🙂 !

151020,1 151020,2 151020,3

Lyxa var helt toppenpepp idag! Snabb som tusan i allt hon gjorde, ex härlig inkallning med ställande så sanden bara sprätte! Två kalasfina vittringar med härlig fart, fina skiften i zätat (där jag nu efter tre år helt plötsligt bytte kommando på läggandet och det blev FLERA snäpp snabbare och bättre 😀 ) SUPERfin hopp apport med nordisk metall, jättefin och snärtig fjärr, och grymt härligt fotgående där det enda att klaga på var att hon var inte parallell i steg FF åt höger. Det kan jag leva med 😉 😀 ! Och så missade hon rutan flera gånger om för att hon tog sikte på annat. Men med lite dirigering så fick jag in henne, så det kan jag leva med det med 😉 !

Sandigt och sköjj var det 😀 !

151020,4

Och så fick hon ligga plats med Eskil 🙂 !

151020,7

Lilla Pu var rätt så bra hon med ❤ !

151020,8 151020,9 151020,10

Det enda som strulade lite och som vi inte fick riktig full feeling i var framförgåendet (men fick till ett par fina sträckor). Allt annat kändes riktigt bra på den nivå vi är just nu 🙂 ! Det största detaljproblemet vi har just nu är att hon hamnar långt bak i ingångar med apport, så det experimenterade vi lite med. Men hey, hon gör momentet superfint och det är trots allt en ingång, om än inte perfekt. Det går nog te sig!

Hon hoppar jättefint ut och in, lägger sig bra under gång, kommer i bra tempo i inkallningen (och gör ingången). Och så börjar vi få till en fullt acceptabel appell-linförighet 🙂 ! Helhetsmässigt tycker jag att det är ett fint moment, bara detaljer som behöver bli bättre.

 

Och så fick hon ligga plats med Zolo också. Vi är inte riktigt där att hon lägger sig ner med hakan i backen från sittande (målbild), men med ett kommando för nerläggande och ett för hakan ner så funkar det! Och när hakan väl är i backen så ligger hon fint och tryggt 🙂 !

151020,6

Jag är RIKTIGT nöjd med alla Pus framsteg, lilla gulle-Pu ❤ !

151020,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s