Dagsljusspår i oktober och detaljträning inne

Jag är lycklig nog att ha en av världens bästa män vid min sida ❤ ! Tack vare att Andreas åkte iväg och la ett spår till mig och Pu runt 16,15, så hann vi få ännu ett spår i kroppen innan det är dags för appellen på lördag 🙂 ! Det är riktigt härligt att hinna spåra i dagsljus på veckodagarna efter jobbet i slutet av oktober, redan nästa vecka kommer det ju vara slut med det när vi ställer om klockan…

Hur som helst, jag ilade snabbt hem efter jobbet, bytte om, rastade tjejerna och åkte sen in mot stan igen. När vi kom fram till spårmarkerna så hade det legat i lite drygt 50 minuter, plus att det hade och höll fortfarande på att regna. Pus första appellspår i regn och rusk 🙂 !

151021,2

Andreas hade lagt ett blixtspår (vä-hö vinklar), och Lilla Pu skötte sig såååå bra!! Supersäker i starten och rätt ut på full lina (samma efter apporter + belöning, snabbt ut i full lina igen), markerade 1:a apporten supertydligt och plockade glatt upp den. 1:a vinkeln helt klockren, likaså markeringen av apport 2. Vinkel 2 (höger) ringade hon lite i, men kom snabbt in på rätt spår igen och spårade jättebra till sista apporten.

Det är SÅ nyttigt för mig att gå spår med Pu som jag inte vet hur det går, för jag har lite lätt för att ha förutfattade meningar om var spåret går (t.ex nu så hade Andreas lagt spåret snett i relation till de raka kanterna på åkern, så jag blev helt kallsvettig att Pu skulle vara fel ute 😉 )! Men jag ger mig själv en STOR guldstjärna för jag hade is i magen och litade på min duktiga unghund, som var helt rätt ute hela tiden och tog oss i mål jättebra. Duktiga spår-Pu ❤ !

151021,1

Efter spåret åkte vi hem till mamma och pappa, där Malin mötte upp så 4 människor och 6 hundar fikade ett tag 🙂 . Sen hem, äta middag, vika tvätt…. och så ett litet träningspass med Pu igen 😉 ! Denna gång i detaljträningsrummet, där vi tränade på

  • Nedläggande vid sidan
  • Hakan i backen
  • Fjärr

Vi börjar få till bra nedlägganden vid sidan och bättre och bättre stadga på hakan i backen vid lämnandet (där hon har kunnat lyfta på huvudet när jag börjat gå). Jag vill i framtiden ha nedläggande direkt från sittande med hakan i backen på ”platt”kommando (och att hon ska veta att ”ner” betyder att INTE lägga ner hakan i backen då jag vill använda det för ex kryp, inkallning osv) men där är vi inte riktigt än. Så det här får vara ett bra mellanläge :).

 

Fjärren har inte fått så mycket tid eftersom vi fokuserat på de moment som man behöver för appellen, men det finns en bra grund att jobba ifrån om det skulle bli tal om en lkl 2 nästa år 🙂 !

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s