Uppflyttade till lägreklass!!

151024,1

Korta versionen: Lilla Pu är numera en lägrehund!! Wiiiiiie!!!

 

Långa versionen:

En natt med bara nervös sömn och många uppvaknanden. Jag försökte övertyga mig själv om att jag var cool och lugn, men när händerna darrade både när jag drack kaffe och hackade korv, då var jag tvungen att erkänna att nerverna dallrade 😉 ! Tur då att Pu var lugn och på hugget!

151024,9

När vi var klara packade jag in aussiesarna i bilen (Lyxa hängde med som storasysterligt stöd 🙂 ) och rullade till klubben. Klockan 9 var det samling och lottning för de tre hemmaekipagen, vi och så Pernilla med sin Holländske Herdehund Kraft och Emelie med världens bästa bruksdvärgpincher Lego! Nerverna var lite dallriga på oss allihop, men vi hade gott mod och trevlig peppstund innan vi åkte mot spåren!

151024,6

151024,11 151024,10

Ute på stubbspåren skötte sig alla tre hundarna såååååå bra!!! Alla pinnar hem för allihop, duktiga spårhundar ❤ ! Lilla Pu gjorde ett jättefint spårarbete, starten var helt underbar och jättetydlig markering av första apporten, vinklade först helt super i första vinkeln men var bara tvungen att dubbelkolla andra hållet innan hon gick vidare, markerade pinne två snyggt och tog andra vinkeln kalas. Sista sträckan fick hon jobba på trots störningen av att två människor som skulle till segelflygplatsen som ligger brevid stod i linje med slutapporten och stirrade på vad vi gjorde. Pu lyfte lite på huvudet och tittade på dem men spårade sen vidare och apporterade in slutet till mig. För detta fick hon 10 av ena domaren och 9.5 av den andra, en BRA start på dagen 🙂 !

151024,8

Sen tillbaka till klubben och lite paus innan lydnaden körde igång. Jag kunde med glädje sitta och titta på mina duktiga klubbkompisar som firade av jättefina lydnadsprogram ❤ ! Sen var det dags för mig och Lilla Pu att gå in, och jag är SÅ nöjd med hennes attityd till arbetet inne på planen och att hon kändes som att hon trivdes och hade kul ❤ !

Några mindre och större detaljmissar kom det (ex så avslutade hon sin ingång med apporten BAKOM mina ben 😉 !! ) men överlag skötte hon sig finfint! Ända fram till hoppet, där tror jag att hennes oerfarenhet tog över och att hjärnan blivit lite trött, för när hon hoppade över till andra sidan så tog hon sats mot ena domaren och tänkte springa fram och hälsa på honom 😛 ! Jag försökte mig på ett par extrakommandon, men sen kom hon tillbaka till mig vid sidan av hindret och nollan var ett faktum. 40 poäng bort, men jag var så himla nöjd och glad med henne ändå ❤ ! Jag håller i minnet att vi bara tränat seriöst för tävling i typ 2 månader, och gläds över hur duktig hon blivit helhetsmässigt på bara den tiden!

 

Direkt efter körde vi budföring, och här var huvudet inte alls med på Lilla Pu 😉 ! Från att vi gick in på planen så var hon bara intresserad av publiken (har visst glömt att träna budföring med folk som står utanför staketet och tittar 😉 ) och efter en fin stadga och en jättefin start på marschkommando så sprang hon raka vägen till dem och ville hälsa istället för att springa till mottagaren 😉 ! En nolla där med, så 20 poäng till bort 😛 !

Detta gjorde att vi var ”tvugna” att lägga platsen för att få uppflytt (hade vi haft uppflyttningspoäng ändå så hade jag skitit i att lägga den), och det var med lite nerv (som ALLTID när jag gör gruppmoment, även med Lyxa 😛 ) som jag gick in och gjorde första tävlingsplatsliggningen med henne. Men efter ett ek på nerläggandet (som sagt, hjärnan var inte helt påkopplad i slutet av dagen 😉 ) så hon låg så fint så, lyfte huvudet när jag gick men efter typ 1.5 minuter så kom hon på sig och la ner det i backen och låg med hakan i backen hela tiden tills jag kom tillbaka ❤ !

Så med 9-9 på platsen så lyckades vi bli uppflyttade till lägreklass! Härliga Lilla Pu, nu är vi igång 😀 !!

151024,2

 

TACK till min fantastiska hemmaklubb som skötte tävlingen på ett formidabelt sätt och GRATTIS till mina superduktiga klubbkompisar för era toppenfina utföranden ❤ ! Våra duktiga brukshundar ❤ !!

151024,4

 

Sen avslutade jag och Emelie dagen med en aussie/pincherpromenad, ett GOTT avslut på en GOD dag 🙂 !

151024,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s