En god kursstart för Git

Idag skötte Andreas motionen av Lyxa och snusrarna (först 5 km cykeltur med Lyxa, sen 4 km promenad med allihop) medan jag och Pu lyxade oss och åkte på kurs 🙂 ! Idag började vår kurs i brukslydnad som vi ska gå för Git Jeringoch av deltagarna att döma kommer det bli en MYCKET trevlig kurs 🙂 !

151026,1

Lilla Pu ligger på laddning 😉 !

Vi körde två pass var för Git, fick träna på egen hand om vi ville när det inte var vår tur, och så avslutade vi med platsliggning.

Vi använde våra två pass till att titta på krypet och att försöka få Pu till en bättre position i halter och ingångar. Om ni tittat på appellfilmen så fattar ni vad jag menar, det är inte bara i apporteringsingången som hon hamnar bak (fast som tur är inte RIKTIGT lika mycket i de andra momenten med halter och ingångar 😉 ). Nu har jag ett gäng förfaranden jag ska experimentera med för att få Pu att vilja hamna lite längre fram, jag vill att hon ska avsluta med sina framtassar i linje med mina tår. Ska bli spännande att se hur mycket jag kommer få jobba för att få till detta 😉 !

Krypet känns som att vi har ett riktigt bra utgångsläge att jobba vidare från, Pu har redan en väldigt grundläggande fin krypteknik. Fick filmat lite när jag experimenterade lite efter vårt pass för Git, och jag gillar verkligen hur det ser ut redan nu 🙂 !

Sen när vi tränade själva så skötte hon sig toppen, hon visade att hon kan skilja på ställande och läggande under gång (bara återgång och ned/uppsättande kvar, sen är vi i hamn för lydnadsklass 1 😉 ) , klockren ettans apportering (griper villigt, håller helt still och släpper inte utan kommando OCH sitter kvar vid sidan när jag tagit apporten tills jag friar henne), fina fjärrskiften, nedläggande med hakan i backen direkt från sittande (med mig i frontposition, i utgångsposition är det inte alltid det fungerar) och påbörjade kanin/sitt fint.

Sen avslutade vi dagen med en platsliggning, 3 minuter med hakan i backen ända från nedläggande. Är så himla nöjd med mitt lilla A-barn och hur bra hon tagit sig i träningen under de senaste månaderna! Det går te sig 😀 !

151026,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s