Lydnadstävling med übertaggad hund

Oh herrejemine, idag tävlade jag lydnad med en Lyxa som fått total sympativila sen i onsdags. Note to self; never again 😉 ! Från det att vi kom fram och gick ut och rastade så bara hon vibrerade av förväntan, studsade jämfota upp till ansiktshöjd och var totalt överpepp. Jag gillar ju givetvis att hon är glad för att få tävla, men riktigt SÅ glad behöver man väl inte bli 😉 ?!

151121,3

Idag var det GMBK’s tävling inne i Göteborgs Hundarena som gällde. Som alltid en MYCKET välarrangerad och flytig tävling, och som vanligt uppdelad i 2 omgångar med omkastad ordning på momenten. Alltid lika roligt 🙂 ! Vi började med gruppmoment (där Lyxa skötte sig bra och fick dubbla 10) och sen körde alla 4 moment i en omgång, och sen de sista fyra momenten i nästa omgång.

Omgång 1:

 • Rutan
 • Hopp apport
 • Fjärr
 • Vittring

Omgång 2:

 • Zäta
 • Inkallning
 • Fotgående
 • Dirigeringsapportering

Jag drog startnummer 8 och Jonna med Zolo drog nummer 1, så nu kunde vi för en gångs skull både tävla ihop och faktiskt se på varandras program 🙂 !

151121,5 151121,4 151121,6

I första omgången gick Lyxa lite i spinn 😛 ! Svansen gick som en propeller hela tiden, ögonen ploppade nästan ut ur huvudet på henne, det var ljud och pip, och en katastrofal fjärr där hon flyttade framåt i VARJE skifte (borde få medalj för det 😉 !! ). Som tur är avslutade hon omgång ett med en suverän vittring som tilldelades en 10:a i betyg ❤ ! Supernöjd var jag med den!!

151121,9

Till omgång 2 hade hon fått bränna av lite energi, och det sista vi gjorde under uppvärmningen var att nöta sättande under gång då det var första skiftet i zätat. Alla gånger satt det helt perfekt…. och sen blev första skiftet ÄNDÅ ett stå!! Whyyyyyyyy Lyxa, knäck i öronen 😛 !?! Men jag får ju glädja mig med att förra tävlingen i Hundarenan så gjorde hon TRE ställanden, nu blev det faktiskt bara 2, och det (korrekta 😉 ) ställandet och läggandet var superfina 🙂 !

Bäst idag tillsammans med vittringen var känslan och utförandet i inkallning och fria följet, och när poängen var ihopräknade så hade vi skrapat ihop 275 poäng och en 5:e plats, strax före våra bästa träningskompisar som tog med sig 273 poäng med en 6:a på rutan. Heja oss, lägstanivån är ändå hög 😀 !

151121,8 151121,7 151121,10

Lyxa är rätt så suverän hon, jag har räknat efter och med dagens tävling så har vi tävlat 18 elitspår (varav en SM-start) med hela 11 cert och 3 certpoäng, och 37 elitlydnad (varav 2 SM-starter och 5 Rankingtävlingar ) med 25 st 1:a pris. Fantastiska, bästa tävlingskompisen, hurra för Team Lyxlirarens ❤ !

151121,1

Sen tackade vi för oss och åkte hemåt, och när jag kom hem var Andreas ute och la spår åt Pu 🙂 ! När han kom hem blev det en snabb brunch, och sen gick vi ut i skogen.

151121,11

Och duktig liten spår-Pu var det! Ca 600 m, 1 Tim 10 min, 5+slut. En pinne kvar någonstans men hon klarade sitt första sneda påsläpp/ eget uppletande av spår, jobbade jättefint i vinklar, brydde sig inte nått när linan fastnade, apporterar in pinnarna, startade snabbt igen efter belöning och tog stigövergångar lätt som ingenting!

151121,12 151121,13 151121,14

Kul (och DUKTIG) i skogen är hon verkligen ❤ ! Och rätt så fin med 🙂 !

151121,15

 

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utvecklas i brukset med henne! Till våren ska vi gå sökkurs för Git Jeringoch vi är taggade till tänderna och givetvis matchande till tusen 😉 !

151121,2

Nu ska vi ta en lugn kväll i soffan och hoppas på lika fint vinterväder i morgon 🙂 !

2 reaktioner på ”Lydnadstävling med übertaggad hund

 1. Vad härlig lyxa låter.
  Att vara så taggad på tävling 😄 å grattis till fint resultat ändå!
  Känner igen det där med att det funkar klockrent på uppvärmingen men inne på plan så blir det ett ställande iaf 😂

  • Tack! Ja hon är verkligen härlig Lyxa ❤ ! Så himla glad i att tävla, det är verkligen underbart att gå ut på plan med henne 🙂 ! Även om det inte alltid går supertoppen när peppen är lite FÖR hög…. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s