Lyxkurs

Återigen dags för brukslydnadskurs för den goda Git idag 🙂 ! Idag blev det en lyxig och intensiv kurs, då vi bara var två ekipage som kunde komma. Tråkigt för våra kamrater, men gött för oss 😉 !

151123,3

Jag och Pu var några minuter tidiga, så vi hann fuska med lite lydnadslydnad 😉 ! Vi körde lite fjärr, och idag verkade externbelöningspoletten falla ner på Pu, för tack vare externbelöning kunde jag för första gången ta mig ut på 2 m avstånd och ändå få till ett perfekt uppsitt från ligg från Pu! Wohooo!

151123,1

Sen varvade vi två ekipage som var där igenom våra två timmar, med ca 10-15 minuter per pass.

Pu började med hopp-sitt-hopp, där vi jobbade med target på uthoppssidan och experimenterade med vilket avstånd Pu behövde för att få fram bäst hoppteknik. Efter lite måttande kom vi fram till att sex steg (mina steg 😉 ) från hindret bör startpunkt och sittpunkt vara för att få bäst utrymme för henne. Så det ska vi jobba vidare på 🙂 .

Vi körde saktagående, och jävvlar vad hon tänkt igenom detta sen förra gången 😀 ! Jag har inte tränat det sen sist, men idag höll hon ett jättefint tempo hela tiden även när hon var helt lös! Duktiga Lilla Pu, hon kan behöva tänka igenom saker ett tag, men när hon tänkt klart så sitter det rätt bra rätt fort 🙂 ! Bara att fortsätta på det inslagna spåret tror jag 🙂 !

Krypet kollade vi på lite, idag testade jag att gå framåt (om än extremt böjd 😉 ), och jag tycker redan att det ser riktigt bra ut 🙂 ! Här känns det också som att det bara är att träna vidare, och se till att räta på föraren mer och mer. Senast i april ska jag vara rak som en fura har jag tänkt 😉 !

Sen pillade vi lite med linförighet/fritt följ. Linförigheten känns pepp och bra om än långt ifrån perfekt, men i fria följet har vi stött på lite patrull genom att Pu kopplat samman inget koppel = skiften, så hon sackar efter och blir lite osäker ibland när det blir fel. Så jag kommer på Gits inrådan ta till en gammal klassiker (som jag dock aldrig testat själv, men jag testar nästan allt minst en gång 😉 ) och skaffa mig ett kortkoppel (givetvis rosa 😉 ) som jag ska använda en period för att fasa bort kopplet och stärka Pu i att hon gör rätt i att bara följa med 🙂 . För Pu passar det inte att alltid behöva gissa sig till vad som är rätt, hon behöver lite inrutning för att förstå vad det är hon ska göra. Sen bearbetar hon det (som med saktagåendet jag skrev om ovan) och sen flyter det på utan tvivel eller frustration 🙂 !

Sen fick jag träna mig själv i att INTE svaja MOT Pu när jag går, ska jag snedda åt nått håll så ska det vara ifrån henne så hon får jobba för att komma intill mig. Det är svårt när man är lång och ostabil 😉 !

Avslutningsvis så gjorde vi en 5 minuters platsliggning. Pu väntade på kommando, la sig ner fint (inte huvudet direkt i backen men efter bara någon sekund) och låg sen med hakan i backen under alla fem minutrarna. Låg stabilt under återgång med hakan i backen och satte sig sen upp jättefint på kommando.

Heja Lilla Pu ❤ !

151123,2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s