Lydnadsträning på Hundspektra

Vilken start på dagen det blev, när Andreas jourlarm körde igång klockan 3 i natt så han var tvungen att snabbt åka in och börja jobba. Jag och hundarna tog det lite långsammare 😉 . Vi sov till 8, sen fick hundarna äta frukost och gå ut. Det var SÅ sjukt mörkt ute och pissregnade, så när de hade rastat sig snabbt så var vi alla överens om att det bästa att göra var att gå och lägga sig igen och lyssna på radiodokumentärer tills dess att det lättade upp och ljusnade ute. Det blev först vid 11, och då tog vi oss ut ca en timme i skogen 🙂 . Blött var det, och blötare ändå ville Pu ha det 😛 !

151128,4 151128,5 151128,6

När vi kom hem åt jag brunch och tog en kopp kaffe i vardagsrummet, sen blev det lite uppröjning i huset och så det mest otacksamma hushållsarbetet av alla: Dammsuga/skura golv när det är en blöt höst ute och man har 5 hundar  + en utekatt… 5 minuter efteråt såg det lika för jävligt ut igen 😛 ! Men men, sånt är livet!

Runt 15 kom Andreas hem igen, 12 timmar efter att han åkt. Tur för honom då att han har Barney som vet hur man myser efter en sån dag 😉 !

151128,7

Vid 16 packade jag in tjejerna i bilen och åkte mot Borås, där vi skulle möta upp Sara, Josephine och Nadja för att premiärträna i Hundspektras inomhushall.

151128,8

151128,3 151128,2 151128,1

Lyxa fick mest lattja runt, träna lite 85 cm hopp, fotgående, fjärr och apport med fyrkantiga träapporter. Även lite lekkarusell som ruta – fjärr i ruta – apport osv.

Pu fick träna lite mer seriöst, och jag är faktiskt riktigt nöjd med resultaten 🙂 !

 

Vi avslutade med två platsliggningar tillsammans med Bella, Django och Ila. Förutom att jag behöver träna stadgan i att vänta med nedläggande till kommando, så är jag jättenöjd! Nu lägger hon sig snabbt ner med hakan i backen och ligger verkligen med huvudet ner hela tiden även när saker händer runt om henne, och hon är duktig på att vänta på kommando på uppsitt. Det känns bra detta 🙂 !

2 reaktioner på ”Lydnadsträning på Hundspektra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s