Det finns faktiskt dåligt väder…

… men är man hundnörd så skiter man i det 😉 ! Idag har vi varit ute i 3 timmar och 40 minuter och tränat lydnad och upplet med 7 hundar i spöregn, hagel, snö, sidvind och mellan 0,5-3 plusgrader. Man blir inte bara blöt av sånt, man blir sketen med 😉 !

151129,8

Men vi börjar från början! 8,30 ringde klockan, frukost och rastning för hundarna, Andreas åkte och jobbade och jag tog en kopp kaffe, övervakad av den där lilla svarta som alltid undrar om vi ska göra något kul (eller om hon ska få något ätbart 😉 )

151129,1

Sen packade jag in alla hundar i bilen, dumpade snusrarna hos mamma och pappa, och jag och tjejerna åkte till Röhult där vi vid 10 skulle möta upp Sanna, Pernilla och Hans för lite lydnadsträning.

Lilla Pu hade idag lite sämre framföringar och ordförståelse, men grym inkallning, trevlig linförighet (med bra halter), bra hopp, fin apportering, fint läggande under gång och härliga uppsitt från ligg. Hon blev även kommenderad och fick göra tandvisning med Hans, som är en reslig och rejäl karl 😉 ! Inga problem sa Pu, på tandvisningen var det mer ”åååååh jag MÅSTE hälsa”-glädje än något undvikande, och DET gillar jag 🙂 . Kommer inte lägga någon kadaverdiciplin på tandvisningen, reser hon sig och vill hälsa så kommer hon få det, så får jag väl ta avdrag för det om så är 😉 .

Vi klarade oss PRECIS innan hagelskuren kom, sen fick vi gå in i ladan och träna mallarna ett tag 😛 !

151129,4

När alla var nöjda med lydnadsträningen så körde vi platsliggning. Började med en helt vanlig på 3 minuter, sen fick unghundarna ligga plats medan mamma Nike med Sanna fick vara störande objekt med skall, kamplek, inkallning/lösspringande hund och gå som störning mellan hundarna. Alla skötte sig finfint!

151129,5 151129,12

Efter detta blev det lite skotträning, delvis i hagelskur 😛 !! Pu fick höra skott i passivitet, under kamp, och liggandes. Inga problem alls sa Pu som inte reagerar alls på skott, så skönt 🙂 !

151129,6

Efter skotten var det dags för ängsupplet, även detta i hagel, störtregn och snålblåst om vartannat. Lyxa tyckte vädret och omständigheterna var hårda, så hon sög rätt mycket 😉 ! Men vi lättade upp det med lite synretning och avslutade med föremål på linje för att hon skulle få en bra minnesbild 🙂 !

151129,7

Pu fick ta föremål på linje, och var mest duktig och men även så stannade hon och drack vatten i sumppölarna som bildades på ängen så hennes mamma sa till henne att det INTE är OK 😉 ! Men överlag gillar jag det hon gör, hon har ju mycket mer fart i tassarna än vad Lyxa har och klarar sig långt på det. Tvekade lite att ta föremål som 6 hundar innan henne haft i munnen, men inte så mycket som hon gjort förut. Och alla föremål hon kom in med höll hon fast och fint hela vägen in (om hon inte tappade och sen tog upp en sladdrig vante, kommer inte riktigt ihåg).

151129,10

Efter dessa långa, blöta timmar så packade jag, Sanna och Pernilla in våra hundar i bilarna och åkte och belönade oss med lunch. Hundarna kändes rätt trötta och nöjda!

151129,9

Sen skildes vi åt, och nu ska jag och tjejerna strax iväg och äta adventsgröt hos mamma och pappa. Detta efter att tjejerna fått duscha (för ovanlighetens skull, men det är ju faktiskt advent 😉 ), bägge två SJUKT missnöjda med att byta sumpdoft och geggiga tassar mot strawberry lemonade-doft och vit päls som faktiskt är VIT 😛 !

151129,11 151129,13

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s