Dagsljuspromenad och ridhusträning

I måndags hade Andreas, Smalis och Barney massagetid hos Sussie på ProBonoK9Eftersom Boss har sitt sår (som läker jättebra, i måndags var han hos vet så de tog dränet) så fick han stanna hemma och missa massage. Så jag tog ledigt två timmar från jobbet, och såg till att jag, han och tjejerna kom ut och fick njuta lite av solen innan den gick ner för dagen.

151202,1 151202,2

I går så kom min julklapp till mig själv, ett gött underställ från Fritidsfabriken. Vissa säger att det inte spelar någon roll hur ett underställ ser ut eftersom det (oftast 😉 ) inte syns, men jag tänker mer att jag köper hellre något snyggt och bra än fult och bra 😉 ! Och så kan man ju fundera på om det finns något mer optimalt än ett underställ som är BÅDE rosa OCH leopardmönstrat 😉 ?!

151202,4

Understället fick direkt bekänna färg, då jag, Lyxa och Pu hade bokat tre timmar ridhusträning tillsammans med Pernilla, Drulla och Kraft. Understället höll mig varm och go hela kvällen, trots att graderna kröp ner under nollan (och det är ju ALLTID kallare i ridhus än utomhus).

Det blev under kvällen två st 3 minuters platsliggningar med Drulla och Pu, en i början och en i slutet av de tre timmarna. Första platsliggningen så hade Pu inte gjort mer än bara rastat sig, jag tycker det är bra att ha testat på det med om man nån gång skulle råka komma helt för sent till en tävling med platsliggning först 😛 ! Bägge platsliggningarna låg våra duktiga unghundar helt blick stilla och helt lugna och trygga, det känns gott!

151202,5 151202,7

Pu fick också två träningspass, där hon skötte sig riktigt bra 🙂 ! Vårt svagaste moment just nu är absolut linförigheten, men även den är stundtals riktigt fin och överlag ett sammanhängande moment. I övrigt är jag väldigt nöjd med utvecklingen hon gör, momenten börjar bli riktigt fina. Vi fick en liten dipp i tandvisningen (vek bort/ner huvudet när Pernilla skulle titta), men det löste vi upp pass två med lite mer förväntan på ”domaren”, då gick det klockrent och glatt igen 🙂 . Apporteringen är fin, läggandet fint, ställandet är jättefint (när hon inte hör fel och lägger sig 😉 ), inkallningen och hoppet jättefina.

Dock är uthålligheten fortfarande inte så himla stor, hon blir trött av bara ett lydnadsklass 1 program länkat 😉 ! Men men, det ger sig med mer träning!

Lyxa fick köra igenom elitlydnadsprogrammet, och JÄVLAR som hon gick 😀 ! Inkallningen och zätat var VÄRLDSKLASS, hopp apport, dirapp och fotgående grymma, fjärren var blickstilla med superfina bakåtskick (dock nått felskifte, men det var stilla på stället det med 😉 ). Enda två större felen var en omdirigering till rutan och en lite ostrukturerad sortering i vittringen. Så himla duktig och glaaaad Lyxa som blev överlycklig när hon fick en skumtomte av Pernilla 😀 !

151202,6

 Tre mycket goda ridhustimmar som vi snart får göra igen!

Idag fick hundarna precis som igår en powerwalk i dragbälte tillsammans med Andreas, men mer än så blir det inte idag då vi ska ha en långkväll med Penny Dreadful på HBO Nordic 🙂 . Men jag kan ju avsluta med att visa innehållet i två paket som jag hämtade idag! Ett kortkort koppel och en 3 kg tungapport från Jami och så lite produkter till mina och Malins snusrar från Svenska DjurApoteket. 

151202,2

151202,3

Alla våra hundar älskar produkterna från dem, och jag är så himla nöjd att jag, Lyxa och Pu är en del av Svenska DjurApotekets sponsorsekipagestall 😀 !

151202,1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s