Spöregn och inomhusträning

Vi kom inte utanför husets väggar innan klockan 13 idag, när jag var tvungen att förklara för mig själv att ”nä, det kommer INTE sluta blåsa storm och regna idag”. Så det var bara att packa på sig kläder och ta hundarna ut på kalhygget.  Kalhygget är bra nu i stormen eftersom man inte behöver vara så rädd att det ska blåsa ner träd över en, plus att det finns både mjuk mossa och snårigheter så hundarna fick sig ett styrkepass. Tyvärr låg mina regnkläder i bilen som Andreas tagit till sitt jaktpass, så efter 2 minuter var jag pissevåt in på bara skinnet 😛 ! Jaja, hundarna var glada och nöjda iaf, särskilt Pu som tycker att ute oavsett väder är TOPPEN!

151205,4

151205,10

151205,9

151205,8 151205,7

 151205,5

Sen var det bara att byta om till torra kläder och luta sig tillbaka, tills det var dags för mig och Pu att dra till Borås där vi skulle träna lydnad tillsammans med Josephine/Django och Sara/Bella. Pu började starkt med ett grymt bra pass apportering med fina gripanden och en fin ingång, så vi låg på plus redan innan vi tog latte och wienerbröd och började planera 😉 ! Vi satte klockorna på 13 minuter per pass och ekipage, men man fick givetvis sluta tidigare eller dra över lite på tiden om man ville avsluta något.

151205,1 151205,2

Idag var träningen mycket vin, lite vatten och så en stor skvätt sur ättika 😛 ! Pu hade en KASS ordförståelse första passet, men gjorde även många fina grejer, och jag tränade på vårt sämsta moment, fritt följ/linförighet. Jag råkar alltid missa att träna på det vi är dåliga på… 😉

Jag tänkte sen länka hela klass 1, men när Pu var totalt bortkollrad redan i läggandet så fick hon gå in i buren och pausa resten av sitt pass. Nästa pass ändrade jag planen så skulle vi länka lydnadsklass 1 med belöningar, men vi kom bara till ställandet, och där fick Pu hjärnsmälta och smet in i sin bur 😦 . Jag blev ställd och lite ledsen i hjärtat när hon bara vände på en femöring i attityden, så jag fick lockat ut henne, slängde runt massa godis som hon fick äta, kampade lite och satte sen in henne. Efter en paus fick hon komma ut och jobba lite, men på lägre nivå.

Det är inte första gången Pu skiftat attityd och fått konstiga beteenden helt plötsligt, utan att något som jag kan sätta fingret på skapat den kraftiga reaktionen. Det känns inte roligt alls, och det är svårt eftersom jag aldrig vet när det ska hända eller vad som utlöser det. Det som är bra, är att Pu vänder tillbaka nästan lika fort och är peppig och på igen, som i dessa pass som gjordes efter hennes hjärnsmälta:

Min söta lilla konstiga Pu, jag hoppas att det bara är din unga ålder och nån konstig fas som gör att det blir såhär kortslutning och dipp i hjärnan ibland ❤ !

151205,3

En reaktion på ”Spöregn och inomhusträning

  1. Hej! Har följt din blogg nu ett tag och jag hittar mycket glädje och inspiration här! Jag kände för att skriva några rader här nu när jag känner igen mig lite ang Pu. Jag har en hund som var lite så i ung ålder också och mina kompisar har också haft hundar med de tendenserna, och jag vet hur frustrerande det är och hur ledsen man blir. Det som har hjälpt oss är framförallt att bara hålla glädjen uppe och att inte bli ledsen när hunden blir det. Mycket lättare sagt än gjort såklart och det gör du ju redan jättebra!

    Sedan tror jag att det är viktigt att tänka lite utanför boxen med sådana här hundar. Det är ju någonting som triggar detta beteende. Jag tänker mig att man behöver tänka efter när det gäller belöningar, glädje och kedjor/uthållighet, för det är ofta någonting där som det brister när hunden blir såhär. Precis som det finns hundar som ljudar och blir frustrerade, så finns det ju de hundar som istället går ner sig i kedjor och uthållighet. Kedjorna kanske är för svåra eller tycker hon att belöningen är värd att jobba för? Nu lät jag lite hård, men menar absolut inget illa, utan vill bara bidra med mina tankar och erfarenheter. 🙂

    Och angående belöningar så är den första spontana tanken jag får när jag ser filmerna, gillar Pu verkligen när du dunkar henne i sidan? Tycker hon det är kul och tar det som en social belöning? På filmen ser det ut som du mer fysisk på det sättet med henne efter inkallningen. När du sedan också ska få med henne så händer det någonting när du klappar dig på benet, kanske hon inte uppfattar klappar som något positivt?

    Jag tycker du är jätteduktig och jag vet inte om du egentligen bad om tips, men jag hoppas att jag bidrog med någonting. Ha det gott! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s