Brukslydnadskurs med Pu

Igår tog Andreas en reflex- och blinkhalsbandförsedd 5 kmpromenad med snusrarna och Lyxa (1 kg i klövjeväska och benmanchetter med 1 kr i varje). 

Under tiden var jag och Pu iväg på vår brukslydnadskurs igen, och det blev så himla bra 🙂 !  

Det första vi gjorde var att testa av sändande med ställande med target. Utskick från mig och mot target är en grymt bra grundkunskap, både inför rutskick, uthopp, konskick och framåtsändande, och säkert en massa annat jag inte tänker på just nu 😉 !

Pu har verkligen snappat upp detta med utskick och drog rätt ut i full sula 20-25 m även till ”maskerad” target (target i samma underlag som konstgräsmattan, och gjorde jättefina snärtiga ställanden på targeten 🙂 ! Yay !

Sen tränade vi för Git, och vårt förstapass fortsatte vi med saktagående inför framåtsändadet. Här är jag grymt nöjd med Pu, vi har tränat det tre gånger med 2 veckors mellanrum mellan gångerna, och ändå håller hon ett bra och jämnt tempo med fin rakriktning på upp till 13 m sträckor! Nån gång försökte hon speeda upp, men med ett kort och tyst sssss-ljud från mig så bibehöll hon tempot.  Känns bra 🙂 !

När vi var klara med instruktörstiden så tränade vi lite till på fjärr (fick till perfekta uppsitt på upp till 4 m avstånd, plus 90% korrekta nerläggandet utan hakan i backen) och kryp (med en förare som kunde gå lite mindre böjd än 90 grader 😉 ) . Duktig liten Pu!

 

Vi varierade träningen med att bara sitta på filten och titta på de andra, mycket bra avslappningsövning och självkontrollsövning när de andra både tränade skall, kampade och sprang snabbt 🙂 ! 
  
Vårt andra pass för Git tittade vi på ingångar med och utan apport. Det vi jobbar med där är ju att Pu hamnar så himla långt bak, men i ingångar från ex hopp och inkallning så har de sakta men säkert hamnat längre fram i snart korrekt position. Så de är ”helt OK” nu om än inte perfekta 🙂 !

När vi tittade på apportingången så kunde vi konstatera att den var rätt snabb och framförallt rak, dock lite långt bak och även lite långt ut. Men eftersom resten av apporteringen är snabb (jag ÄLSKAR Pus förmåga att springa FORT och trycka på oavsett avstånd eller miljö!!) och glädjefylld, så blev planen att jag ska fokusera på ingångar utan apport för att få in ett muskelminne där, och i apporteringen bara fortsätta att bibehålla gripandet, farten och villigheten, och inte traggla ingångar förns de vanliga ingångarna sitter. Förhoppningsvis så kan ingångaträningen utan apport skvätta över på apportingångarna lite automatiskt, vilket skulle vara GULD eftersom jag hatar ingångsträning 😉 !

Efter instruktörstiden så körde vi vidare med lite mer fjärr och kryp, nedlägganden inför platsliggning och fritt följ med extrafokus på helt om höger. Sen blev det paus, och Lilla Pu är smart nog att vila när man får chansen ❤️!

  
Avslutningsvis körde vi en 3 minuters platsliggning på kort avstånd. Duktiga Lilla Pu hade hakan nere hela tiden, även när det blev lite störningar runt om så sneglade hon bara snabbt men höll kvar huvudet nere och tittade snabbt tillbaka på mig 🙂 ! Jätteskönt när man ser att hon frivilligt väljer rätt beteende!

  
Ett gott och peppigt kurstillfälle helt enkelt 🙂 ! Är dock fortfarande smågrinig att jag glömde videokameran, är ju RÄTT besatt vid att dokumentera allt vi gör 😉 !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s