God träning med Nu Jävlar

Idag var jag på lunch på Hönsetorps Kennel med Malin, Edvin och ordförar-Emelie. Både jag eller Emelie var nära att inte komma tillbaka till våra jobb, vi hade väääääldigt svårt att slita oss från E-kullen, 5.5 veckor gamla. GUD så söta och nu börjar det verkligen hända saker med dem, de var framåt, mysiga och leksugna 🙂 .

151209,2 151209,3

Men tillbaka till jobbet kom jag tillslut, gjorde mina timmar och åkte sen hem och packade in Lyxa och Pu i bilen för att åka till Alfa Hundcenter för att träna med Git och Jonna. 3 timmar med vår lilla grupp Nu Jävlar, med 2 aussies, 2 grönisar och 2 rottisar.

 

Jag är toppennöjd med mina brudar idag! Pu går från klarhet till klarhet, som ni kan se på filmerna nedan. DUKTIG liten svart ❤ !

1:ans apportering fick vi till ett aktivare gripande än på ett tag, vilket jag var väldigt nöjd med! Och med tvåans/lägreklass apportering så blev jag också nöjd, Pu visade bl.a att hon inte har problem att apportera trots att den studsat in mot en vägg 🙂

 

Här är klipp på hennes fjärde pass med saktagående, och jag är supernöjd hur snabbt hon snappat upp vad hon ska göra 🙂 !

 

Krypet går också framåt, jag älskar hennes lugn och teknik i momentet! Vi ska bara sakta men säkert se till att bibehålla detta även när jag går helt upprätt.

 

Vi börjar få till ett stabilt ställande under gång också 🙂 . Nu är det mycket säkrare än läggandet (bra poängmässigt, men jag vill ju ha bägge två säkra 😉 )

 

Efter halva träningen så flyttade vi upp i avlånga hallen där vi kunde få ut lite mer avstånd, så då tränade vi på rutan. Pu tycker verkligen det är kul med sändande till target, så jag tror att det kan bli ett rätt bra moment med lite finputsning och vidareutveckling 🙂 !

 

Vi kollade också av inkallningen, och minus lite förväntanstramp i lämnandet och att ingången behöver bli liiite bättre, så är det ett fint moment för klass 1/klass 2/ lägre 🙂 !

 

Som i varje träningspass, så tränade vi på vårt fotgående. Idag blev det mest fokus på starter och att Pu ska hålla kontakten/huvudpositionen ända från start.

 

Sen avslutade vi med lite tandvisningsträning, där vi ser till att ha hög förväntan (läs: tänka korv 😉 ) när domaren kommer fram/vi kommer fram till domaren

 

Lyxa överraskade mig med att helt plötsligt kunna galoppera med metallapport inomhus i liten hall! Även under hopp apport (med en gång oavsiktligt och en gång avsiktligt hopp 😉 ).

 

Hon gjorde även ett i huvudsak bra men lite vääääl taggat kryp. Hennes svans går som besatt, hur kan det vara så kul med kryp 😉 ?!

 

Hon gjorde även skall, fjärr, zäta, metallapportering och ruta. Och så körde vi två pass fritt följ. Och härreguuuud vad jag ÄLSKAR att gå fritt följ med den här hunden ❤ !! Hela hon bara utstrålar energi och glädje, det här är verkligen ett av hennes absoluta favoritmoment!! Fantastiska hund!

 

Mycket bra träning idag (igen!) Jag har så himla duktiga hundar ❤ !

151209,1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s