SOL, Julesköjj med tjajor och härlig lucia-träning

Igår var det helt otroligt, vi hade SOL för första gången på hela december tror jag! Helt otroligt härligt 🙂 !

151213,9

Det firade jag och hundarna med en härlig promenad!

151213,10 151213,11 151213,13 151213,14 151213,16 151213,15

Efter promenaden så vinterröjde jag lite i husvagnen, tog in alla dynor och textilier i hundhuset, samt städade lite och tvättade. När Andreas kom hem från jakten så dog vi en svängom med trappan och grundmålade trappstegen en första gång. Det går sakta men säkert framåt och kommer bli SÅ bra när det är klart!

151213,17

Senare på kvällen var det bara att svida om och åka på det numera klassiska Julesköjj med Tjajor hemma hos Åsa8 tjejer där vissa har hängt ihop i 20-25 år, vissa ”bara” i ca 15-20 😉 ! Alltid lika trevligt och hetsigt med julklappsleken, och alltid lika gött med mat! Igår hade Carro och Åsa slagit på stort och gjort ett julbord med massa smaskigt, t.ex utsökta revben och fantastiska rullar på gravad lax med wasabi, sesam och pepparrot. DAMN så goda och DAMN så hotta 😀 ! Och så klassisk risalamalta till efterrätt!

151213,1 151213,2

Jag var sist ut från Lagmansholmshuset och körde hem strax efter 1 på natten, timmarna gick sjukt fort! Men så himla kul var det ❤ !

Idag vaknade jag, och det kändes som att jag supit hela kvällen igår, fy vad huvudet gjorde ont 😦 ! Kunde nästan inte öppna ögonen, och fick ligga kvar i sängen till klockan 9 i hopp om att det skulle lätta lite. Vid 9 klev jag dock upp, klädde på mig, drog i mig kaffe + ipren och packade in aussiesarna i bilen. Huvudet bultade fortfarande, men vi hade bokat träning på Röhult med Pernilla, Sanna och Hans, och det ville jag verkligen inte missa. Solglasögon var ett måste, både för huvudvärken men också för att solen fantastiskt nog lös idag med 😀 !

151213,3

Det var kallt och frostigt med nån minusgrad, men HELT underbart där solen lyste på oss! Och det blev ju inte sämre av att alla hundarna visade sig från sina bästa sidor heller 😀 !

151213,6

Pu fick köra igenom lkl 1 med lite belöningar här och var. Jag var väldigt nöjd idag, utförandena var riktigt fina (linförigheten kändes riktigt bra 🙂 ) och den enda missen var att jag fick DK på nått läggande under gång. Men med lite tempoväxling så löste sig det momentet med, och inkallningen, ställandet, hoppet, apporten och tandvisningen (hon hoppade glatt upp på ”domarna” och det är helt OK för mig 😉 ) kändes jättefina. Superstar-Pu ❤ !

151213,4

Den ”vanliga” platsliggningen var stilla och bra (fast hon lyfte upp huvudet, dumma hund 😉 . Tur att hon låg fint och stilla iaf 😛 ) och platsliggning med störning (hund och förare som gick nära, hundskall osv) var jättefin med hakan i backen hela tiden.

Sen så glänste hon igen med att dels göra en peppig fjärr på FEM meters håll (wiiiiiiiie FRAMSTEG 😀 !! ) plus en ”platsliggning” med skott där hon typ var skottdöv ❤ ! Bästa Lilla Pu!

 

När Lyxa fick komma ut så fick hon länka elitbrukset. Hon var genomgående asbra med bara ett fåtal småfel, framåtsändandet var nästan exakt så som jag vill ha det (saktade av liiiite för mycket på sista saktasträckan med jättebra utsändanden, brytpunkter, tempo i saktasträckan samt inkallningarna), inkallningen var VÄRLDSKLASS, skallet asbra och jämt, krypet fint andra gången (jag glömde vilken ordning det kom i så jag drog upp henne istället för att packa ihop henne efter framåtsändandet 😉 ), metallapporten var guld, tungapporten fick hon på sne så hon fick kämpa som en blådåre för att inte kantra (sööööt ❤ ) och hoppet fick lite kort uthopp.

Men allt som allt, sjukt nöjd! Superstar nummer 2 ❤ !

151213,5

När alla hundarna tränats igenom, så avslutade vi med linjetag i uppletsruta med Lyxa, Pu, Drulla, Ditte, Kraft och Nike. Duktiga hundar på frusen äng utan vind!

151213,7

När alla var klara så blev det körv med brö inne hos Sanna och Hans (sanslöst gott efter 4 timmar hundträning i minusgrader) samt kaffe med kaka och allmänt hundprat. Ett suveränt trevligt sätt att spendera en luciasöndag på 🙂 !

När vi kom hem jag och tjejerna så tog Andreas med sig Lyxa, Pu, Smalis och Boss på en 4 km promenad som en sista aktivitet idag. Jag och Barney stannade hemma och myste framför datorn, egentid med finnbjörnen är rätt mysigt det ❤ ! Och så är vi rätt lika, jag med min mössa-lugg och han med sitt tomteskägg 😉 !

151213,8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s