Lilla Pus lydnadsdebut och årets sista tävling

05,15 vaknade jag idag, en kvart innan klockan skulle ringa.Det är nog nästan bara totala nördar som går upp strax efter 5 på annandag jul, men jag ÄLSKAR att jag är en av dem och att jag har en hobby som gör att jag VILL gå upp så tidigt! Mitt hundnörderi är SÅ berikande på så många plan och jag älskar all energi och glädje jag får av det ❤ !

För ovanlighetens skull hade jag sovit (nästan 😉 ) hela natten, vilket jag inte brukar göra när det 1. vankas tävling och 2. jag ska upp aptidigt. Men nu var det en rätt utvilad Mia som fejade och stökade innan det var dags att åka mot Kungsbacka och årets sista tävling. Årets sista och på ett sätt mest spännande tävling, då jag och Pu skulle lydnadsdebutera tillsammans och jag skulle debutera i att tävla två hundar samma dag. Det är så himla kul att ha två fina, roliga tävlingshundar ❤ !

151226,2

Vid 8 samlades elitklassen, 10 ekipage blev vi tillslut. Jag drog startnummer 5 för mig och Lyxa, och sen körde vi snabbt igång med gruppmomenten. Fina 10 på sitt i grupp och 9,5 på platsliggning blev det, en bra start 🙂 !

Vårt fria följ kändes gött, men med lite fel utföranden fick vi 7,5 i betyg (LS, ej 90 grader vinklar i språng). Zätat kändes också trevligt (8,5, LS, LL) jag var väldigt nöjd med inkallningen, rutan och dirigeringsapporteringen ( 9,5 – 9 -9), hopp apport och vittring var OK (8-9) och fjärren blev väldigt hejbaberiba med framflytt och gnäll (6 😛 ) . Lyxa varvar upp sig så inutavhelvete ju längre in i programmet vi kommer, så det är som att försöka paketera ihop en yster unghäst (om man nu hört en yster unghäst som vill skälla 😉 ). Jättekul att hon är så pepp, mindre kul att hon inte kan spara den värsta peppen till EFTER programmet 😉 !

Överlag en väldigt trevlig helhet och massa härliga känslor för mig som förare/tränare, men med ett par stora nerdrag som sopade bort SM-poängchansen. Men det blev iaf 273 poäng, ett 1:a pris och en 5:e plats av 10 starter 🙂 ! Duktig Lyxa ❤ !

 

 

Sen följde lite dötid där jag rastade hundarna och minglade bland alla jag kände. Det är väldigt kul när man varit ute och tävlat ett tag, man lär känna massa människor som man stöter på på tävling efter tävling 🙂 ! Vid 11 samlades vi i klass 1 B för lottning, och idag hade Alingsås BHK tre ekipage till start (vi skulle varit 5, men en började löpa och en annan han bli uppflyttad både till lydnadsklass 2 och lydnadsklass 3 innan tävlingen idag 😉 ) Jag drog startnummer 3 till mig och Pu, och hade hållt tummarna för att vi skulle börja med det individuella programmet och platsen sist. Men icke då, det var bara att packa ihop nerverna och gå in och lägga plats 😉 😛 !

Det blev en lugn och fin plats, det enda som hände var att hunden bredvid Pu inte la sig alls, utan stod upp när matte gick iväg och stod sen still. Matte fick gå tillbaka till sin hund och stå med den under platsen. Detta var en störning jag inte tränat med Pu, och hon vaggade lite på röven och ryckte lite ett par gånger 😛 ! Men hon rörde sig inte mer än att domaren gav henne en 10 på platsen, och sen gjorde hon ett jättefint uppsitt! Men såna störningar ska jag se till att träna mer med henne (störningsträning överlag ska bli ett återkommande tema för oss nu, nu kan vi momenten så det gäller att utmana och kvalitetssäkra!).

Från platsen så gjorde vi tandvisning, och jag blev så himla glad över den fina hänsyn domaren tog till hundarna ❤ ! Försiktig utan att bli smygig, och det blev en fin och trygg erfarenhet för alla hundarna, GULD när man går ut med en grön unghund 🙂 ! Och efter lite väntan så var det dags för vårt individuella program:

Det är långt ifrån perfekt, vi är lite dåligt störningstränade och ibland inte riktigt på samma plan när den lilla svarta hjärnan vandrar iväg lite 😉 ! Men ÅH vad jag är stolt och glad över sötaste Lilla Pu  ❤ !

Sån himla fin stadga i ståendet (bägge gångerna 😉 😛 ), sån himla fin växling från stadga till fart i inkallningen, sånt himla tryck i hoppet… och så väldans glad i tävlingsbelöningarna ❤ !Här vilar inga sorger och vi hade KUL ihop, det allra viktigaste när man tävlar, och särskilt i uppstarten på en tävlingskarriär 🙂 !

151226,7

På prisutdelningen visade det sig att nollan på läggandet var dödsstöten och vi hamnade 4 poäng från ett 1:a pris på snöpliga 156 poäng 😉 ! Men jag är himla nöjd med vad vi åstadkom på vår debut, det var verkligen inte ett dåligt första försök ❤ !

151226,4

Kampanj på linförighet, framföringar, transporter och ordförståelse på läggande, sen ska vi allt få till ett 1:a pris i lydnadsklass 1 och kunna fokusera framåt. Framtiden ser rolig och ljus ut tillsammans med Lilla Pu 😀 !

Så slutresultatet för dagen i klass 1 för oss klubbkompisar blev en 2:a plats och 1:a pris på 183 poäng för Sanna och Nike, en 5:e plats med 2:a pris på 156 poäng för mig och Pu, och en 6:e plats med 2:a pris och 155 poäng för Hans och Ditte. Nära skjuter ingen bäver för mig och Hans, men GRATTIS till Sanna!!

151226,6

Gruppfoto med alla 4 ekipagen från Alingsås BHK, med Pernilla bakom kameran

 

Som sagt, jag är himla glad att nu ha två fina, roliga tävlingshundar att fortsätta utvecklas med ❤ !

151226,3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s