En spårdag med Nu Jävlar

Vid 10 i morse mötte jag upp med Jonna och Git och deras hundar. Vi åkte en lång och slingrig väg in i Lerums skogar och började förbereda för våra 6 hundars spår i -5 och strålande sol!

img_8610

Git gick ut ett runt 650 m långt spår till Pu med 5+slut, och jag gick själv ut ett kilometerlångt spår till Lyxa med 6+slut.

När alla spår var lagda så tog vi spårliggtidsfika med varm choklad och pepparkakor fram tills det var dags att ta spåren.

Jag tog Pu först, och hon började starkt med en skitsnygg spårstart, markerade första pinnen jättefint, spårade vidare…. Och sen kom det en hel grupp människor och gick, Pu blev störd och ville hälsa på dem, och sen tappade hon helt spårtanken. Efter att ha försökt få henne att fortsätta, så selade jag sen av henne och gick tillbaka med henne till bilen så hon skulle få pausa.

Ut med Lyxa och iväg till spåret med henne. Och här finns inget alls att klaga på, klockren i spåret och alla pinnar med hem. Bästa Lyxa ❤️!

img_8626

När vi var klara så fick Pu komma ut igen. Vi gick iväg till där hon tappat bort sig, och hon fick frispårafeån tappen till hon fann första pinnen efter det. Då selade jag på henne, och sen spårade hon jättefint och säkert och markerade alla pinnar hon hittade supertydligt 🙂 ! Tyvärr missade vi slutapporten (Pu hade spårat ca 5 m ifrån den på fel sida av en liten upphöjning, och sen fortsatt på Gits spår ut på vägen.

Surt på slutet men asbra att hon kunde komma igen och spåra riktigt bra efter tappet och bilpausen 🙂 ! 

Trots misstagen och felen, allt som allt en riktigt härlig vinterdag tillsammans med goda hundvänner och bästa aussietjejerna 🙂 ! 

Sen åkte jag hem till Malin och hämtade snusrarna som varit där på trimning, och fikade lite med Edvin som gjorde sig kompis med aussiesarna 🙂 !


Nu ska jag sätta mig ner och leka med min nya leksak som kommit hem. Jag har länge behövt en ny dator, och nu slog jag till och bytte til Mac!   Once you go Mac you never go back?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s