En fantastisk spårförmiddag

Nu har vintern kommit på riktigt, idag har vi runt -12 grader här hemma, så håret fryser till is när man är ute och rör på sig 😛 ! Men hundarna behöver ju göra saker ändå, så efter frukost idag så tog Andreas med sig Smalis och Boss på promenad och la samtidigt ut ett spår till Lyxa, som han loggade i sin spårapp och sen skickade till mig. Inget säger ”jag älskar dig” till en hundtok som en sådan sak 😉 ❤ !

IMG_8726

Det är sjukt smidigt att man i Dog Track-appen kan skicka spår mellan varann, suveränt sätt att samarbeta med ex. träningskamrater när tider kanske inte passar helt perfekt att träna ihop. Man kan skicka spåret både som ovan, med hela spåret och alla apporter utmarkerade, eller som ett ”blint” spår där man bara får se var spårstarten är 🙂 . Gillar det skarpt!

Medan det låg till sig så plockade jag i ordning spårattiraljerna och gick ut ett spår till Pu.

IMG_8730 IMG_8728

När det var klart så var det dags att gå på Lyxas spår, som fick 1,5 timmars liggtid. Vi bommade en pinne som låg tidigt i starten (vare sig hon eller jag hittade den, och jag stannade ändå och försökte se den 😛 ) sen gick allt som på räls. Det är så himla gött att gå efter Lyxa i spåret, jag behöver verkligen aldrig vara orolig att hon skulle komma av spåret eller inte komma fram till slutet ❤ !

IMG_8753

Sen var det bara att gå hem och snabbt byta hund och gå på Pus spår. Det hade också legat i 1,5 timmar nu, längsta liggtiden vi haft tror jag 🙂 ! Jag var lite spänd att se hur Pu skulle reagera en bit efter första pinnen, där det var en stigövergång. Jag hade inte riktigt tänkt till när jag la spåret (mitt pucko 😛 ) så jag var tvungen att gå på stigen och korsa mitt egna spår där för att kunna ta mig hem. Men Lilla Pu visade inte på något sätt att hon ens märkte den egenkorsningen, utan spårade helt klockrent helt rätt.

IMG_8757

Hon klarade av alla vinklar (börjar närma oss spetsar på vissa ställen), svängar och övergångar klockrent, och visade ingen skillnad på att spåra på snö/skare resp barmark. Markerade alla pinnarna jättetydligt och var så himla säker i spåret ❤ ! På ett ställe kom vi på ett viltspår som syntes tydligt i snön (och som inte varit där när jag gick ut spåret). Pu tittade av det spåret i max 2-3 m, sen så vände hon och valde mitt spår igen, HEJA LILLA PU!

IMG_8760

På sträckan mellan pinne 3 och 4 så såg jag helt plötsligt något som rörde sig i ögonvrån (Pu spårade och märkte inget här än). När jag tittade dit så var det vår granne och hennes BC som var ute på promenad och hade gått över området dit vårt spår nu gick. Hon började prata med mig, och först då la Pu märke till dem och stannade och tittade på dem.

Vi bytte några ord jag och grannen, och Pu stod och tittade på dem hela tiden. Jag var väldigt spänd för vad som skulle hända när vi slutade prata, i måndags så tappade ju Pu helt spårtanken när vi blev störda av en grupp människor ute i spåret. Men när vi pratat klart och jag sa ”spåra”, så satte allra bästa Lilla Pu ner nosen och bara fortsatte som att inget hänt! Hurra! När vi en bit längre fram kom till där jag visste att de korsat vårt spår, så såg jag att Lilla Pu började med att spåra dem, men efter bara några meter insåg hon att det var fel, stannade och vände tillbaka för att hitta mitt spår igen. Bästa!

Resten av spåret gick även det helt fläckfritt, och hon kändes inte ens trött i slutet trots att det var det längsta spåret med längsta liggtiden hon gått 🙂 Heja Lilla Pu ❤ !

IMG_8803

Så himla kul att se hennes utveckling som tar så himla stora steg framåt i allt vi gör 🙂 ! Bästa lilla svart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s