3 timmar i ridhus och lite vardagslyx

Idag har jag haft ännu en fantastiskt trevlig ledig dag 🙂 !

Klockan 10 mötte jag upp Pernilla med hundar på Stormvallen för att träna lydnad. Vi hade tre timmar bokade och fick kört igenom hundarna bra, och det var faktiskt inte alls så kallt inne trots att termometern visade -10 grader när jag åkte dit 🙂 ! Men de som satt i bilen och bara väntade fick ha både BoT och dieselvärme på i början.

IMG_8825

Pu fick både länka (med belöning i transporterna för att stärka upp dem), detaljträna (apportgripanden, konskick inför int hopp apport) och träna moment ett och ett (fjärr, fotgående, ruta). Det som fallerade allra mest var läggande under gång som var i stort sett bortblåst så jag fick punktmarkera det, i övrigt så känner jag mig väldigt nöjd, och framförallt med fjärren!!

Älskar farten hon har 😀 !

 

Lyxa fick länka lite, träna på int. hopp apport och fjärr. I hopp apporten hade hon glömt av att man ska apportera OCH hoppa (plus att hon knappt såg apporterna mot sanden, det var knappt så jag såg dem… måste måla dem!), men vi löste upp det i slutet.

I fjärrträningen så skötte hon sig JÄTTEBRA! Fina skiften på stället och med bakåttanke, även efter en hetsig länk och hetsig belöning innan!

Det verkar fungera bra att hjärntvätta henne att belöningen finns bakåt (förutom i länken då, men bra att hon fick den överraskningen att belöning låg bakom trots att inte jag hade lagt den där 🙂 )

IMG_8814

I slutet av timmarna la vi också en platsliggning med Drulla och Pu, tre trygga, fina minutrar i den kalla sanden!

IMG_8816

Avslutningsvis tränade vi lite ingångar i grupp, där Pu och Drulla fick tura om att gå först, gå om varann, sitta nära varann, tätt bakom varann osv. Det var extremt nyttig träning för Pu och gav riktigt bra resultat i att hålla oss i vår bubbla 🙂 !

IMG_8828

 

Sen for vi hemåt och åt lunch och grejade lite, innan det var dags för mig att köra in hundarna till Malin för mer trimning, medan jag själv åkte på lite vardagslyx med vaxning&färgning av bryn och fransar på Skin Care. Blir alltid lika nöjd med resultatet när jag varit där, de är grymt duktiga på alla behandlingar jag har testat på 🙂 ! Och jag känner mig alltid så mycket fräschare när jag fått lite ny färg på ögonbryn och ögonfransar (plus att det är GÖTT att se pigg och sminkad ut utan att behöva göra jobbet 😉 )

IMG_8831 IMG_8881

Efter min behandling så handlade jag caramel latte till mig och Malin (SÅ gott) och så tog vi en fika innan hon gjorde klart Boss, med bad och allt 🙂 !

IMG_8835 IMG_8851

12417579_1072479992785597_95396533552743283_n

 

Sen åkte vi hem till aussiesarna, som medan vi var inne i stan hade varit ute med Andreas en timme på kalhygget innan han åkte till Bengtsfors, så de låg nöjda efter både träning och motion ute i hundhuset och väntade på oss andra.

Sen avslutade vi kvällen med kebabrulle och hästnacke. Ett bra avslut på en bra torsdag!

IMG_8886

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s