Vittringsinlärning på 5 minuter, Lilla Pu-style

Jag hade inte tänkt att fundera överhuvudtaget på vittringen än på ett bra tag, eftersom jag inte planerar att tävla klass 3 nästa år utan vänta till 2017 och tävla med de nya reglerna. Vi har dock tränat ett pass grundläggande vittring då vi gick kurs för Jessica Svanljung i februari 2015, då såg det ut såhär (och OJ vad valpig och tanig Pu var, lilla lakritssnöret ❤ )

 

Sen har vittringsträningen legat i dvala, och det enda Pu sett av de pinnarna har varit i spåret. Men de senaste träningarna på Röhult har det märkts att vår klubbkompis Hans uppenbarligen tjuvtränat och dessutom gnidit in det i ansiktet på oss andra att han har tränat så mycket på vittringen med sin lydnadsmalle Ditte, och ”oskyldigt” frågat mig och Pernilla hur vittringen ligger till hos oss 😛 . Och om det är något vare sig jag eller Pernilla inte kan, så är det att lämna en utmaning liggande 😉 !

Så igår väckte jag upp Pus ”leta pinne”-kunskaper, med ett skick på en dold pinne i snön:

 

Och idag körde vi ett pass inomhus. På 5,5 minuter (sammanlagd tid på all filmning) så kom vi fram till det här resultatet (Och ja, jag är sjukt välklädd när jag tränar hund hemma 😉 ):

 

Alltså, det där är ju typ en ”färdig” vittring 😀 ! Det trodde jag verkligen inte att vi skulle komma fram till, och inte heller att hon skulle ha en så lugn och fin sortering!

För de som är intresserade, så här såg stegringen i träningspasset ut, steg för steg.  :

 

HEJA LILLA PU!

IMG_8956

4 reaktioner på ”Vittringsinlärning på 5 minuter, Lilla Pu-style

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s