Slappsöndag och hoppteknikkurs

Idag har vi tagit det lugnt. Väldigt lugnt. Typ så lugnt som det var igår efter lek i djupsnö och promenad:

IMG_9066

Hundarna gör inga större väsen av sig, de vilar och sover och emellanåt går de ut och drar ett gäng repor i trädgården. Aussiesarna kan vara ute hur länge som helst, och snusrarna hade gärna varit det med, men med den j-vla kramsnön som nu är här så får de snöbollar på benen rätt fort, som kyler ner och gör att de behöver komma in och få bort dem och värma upp sig då och då. Vid detta väderlag hatar jag benhår…

IMG_9082

Men man får väl se det positivt med att de får extra träning med extravikter runt fötterna 😉 .

Vi får se om vi blir aktivare än trädgårdsbus idag, men tills (om 😉 ) detta inträffar så rör jag mig bara mellan datorn (har spelat klart Broken Age och har nu gjort en nystart på Machinarium), diskmaskinen och tvättmaskinen med mina temadrabbade tvätthögar 😛 ! Jag blir iaf glad över att titta på mitt tvättställ, alltid nått 🙂 !

IMG_9068 IMG_9070

 

Och så har jag anmält mig som observatör till en onlinekurs i vår! Det är Klickerklok/Fanny Gott som håller en kurs i HSK – Hoppteknik, Styrka och Kroppskontroll. Så här skriver de om kursen:

Hoppteknik, styrka och kroppskontroll

I vår kommer en uppdaterad version av HSK online. Den här onlinekursen handlar om ämnen jag verkligen brinner för. Hur lär vi hunden att använda sin kropp på bästa möjliga vis så att vi kan undvika skador, öka prestationsförmågan och se till att hunden håller länge? Kursen passar för:

  • Agilityhundar på alla nivåer som vill bli snabbare, starkare, säkrare och hålla sig skadefria.
  • Unghundar som behöver träna upp kroppskontroll och koordination (från 6 månader).
  • Äldre hundar som behöver hålla sig fräscha och aktiverade
  • Lydnadshundar som behöver kroppskontroll och till exempel bättre teknik över hoppet, bättre kontroll över tassarna i fjärrdirigeringen, mer styrka i positionerna etc.
  • Hundar med speciella hopp-problem
  • Hundar som ska sättas igång efter uppehåll i träningen
  • Dig som vill aktivera hunden med övningar som också är nyttiga för kroppen

Vad är hoppteknik?
Hoppteknik är sättet hunden tar sig över och mellan hopphinder på. Målsättningen är att hunden ska använda sin kropp på ett skonsamt, effektivt och kraftfullt sätt. Ett bra hopp består av många komponenter som måste fungera tillsammans. Vi jobbar med övningar som hjälper hunden att förstå de olika delarna, innan vi sätter ihop det till en helhet.

Hoppteknikträning skapar motivation och självförtroende hos hunden. Det kan också ta bort onödiga steg på banan och gör därmed att hunden kan få bättre tider. Hoppteknikövningarna skapar också styrka, koordination och snabba tassar, vilket gör dem lämpliga även för hundar som inte tränar agility.

Under kursen kommer vi att gå igenom grundläggande hoppteknikövningar som passar för alla hundar. Jag kommer också att ge individuella tips om vidare övningar för hundar med speciella problem eller hundar som har kommit längre i sin utveckling.

Andra övningar
Under kursen kommer vi också att jobba med en mängd andra övningar för styrka, balans, kärnmuskulatur, koordination och smidighet. Vi jobbar med enkla övningar och kvalitet i rörelser och positioner. Vi går också igenom rutiner för uppvärmning och nedvarvning.

Jag gick för flera år sen en superbra kurs i hoppteknik för Vappu Alatalo, men det är nu snart 5 år sen så minnet är lite rostigt 😉 ! Så detta kommer vara en perfekt kurs för mig att få upprepning och ny inspiration och tips till övningar för alla fem hundarna 🙂 ! Det som är så bra med hoppteknikövningar är ju att de kräver så liten yta och max 5 hopphinder, så det är perfekt för vår trädgård 🙂 .

2011-04-09 (27)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s