Inomhuslydnad med vittringsframsteg och kryputveckling

Temperaturen sjönk drastiskt under gårdagen, från +0,5 till -11 på kvällen! Då var det extra gott att ha 3 timmar bokade på Hundarenan tillsammans med Jonna och rottisarna 🙂

160114,3

Pu började med ett lite halvkasst pass där vi inte kom överens om hur läggande under gång skulle se ut, det blev antingen snygga ställanden eller t.o.m snygga sättanden (som vi inte tränat under gång ens!), men läggande var svååårt sa Pu! Hon har ju fortfarande lite svårt för ordförståelse i vissa situationer märker jag, och när Jonna påpekade att jag faktiskt säger kommandot annorlunda beroende på om jag backar eller går rakt fram, så konstaterade vi att Pu just nu behöver EXAKT rätt tonfall och betoning för att hon ska fatta vad som ska göras. Så till slut fick vi till det rätt OK!

Efter att hon fick en paus i buren och tänka lite (och läskas av när de andra tränade 😉 ) så gjorde hon efter det 3 asbra pass med massa framsteg!

Vittringen (4:e gången vi tränar detta) kändes jättebra att hon är såpass säker även med ökad svårighetsgrad (längre avstånd, annan som lägger ut pinnarna, elitvittrad egen pinne):

 

I apporteringarna var hon superduktig, jag lånade en apport som Eskil använt så den var lite rottisslemmig, och ändå gjorde hon jättefina gripanden även när jag kastade apporten mot vägg 🙂 !

 

I krypet fick vi jätteframsteg i hur jag kunde gå, igår kunde jag räta upp mig hela vägen 😀 ! Starterna ska stärkas upp så hon är med från början, men det är jätteframsteg att hon startar med kryp även när hon kommer på efterkälken, och inte reser sig 🙂 .

 

Fjärren ser fortsatt trevlig ut 🙂

 

Och så fick vi filmat lite kort sträcka med fotgående. Vi gjorde ett par pass fotgående under kvällen, vi måste verkligen mängdträna detta om vi ska se någon förbättring 😉 :

 

Pu fick även träna lite rutskick, hopp – sitt – hopp och platsliggning. Där fick vi bra störningsträning tack vare skällande hundar i andra hallen och Jonnas medhjälp 😉

 

Lyxa fick köra bl.a dirigeringsapportering och hopp apport (blev mycket nöjd med bägge, bra satsning i galopp med den nordiska metallen och grymt fint tryck från kon till apport och direktvändning tillbaka), men fokus idag var att klämma in fjärr flertalet gånger under länkning. Hon skötte sig fint förutom ett par småfel 🙂 . Attityden är dock inget att klaga på ❤ !

 

Jag tycker verkligen att det har gett riktigt bra resultat med att jobba bak belöningstanken på henne! Både i stillheten med baktassarna, men även i skiftena! Tittar man på alla fjärrarna hon gjorde under gårdagen, så har hon oftast VÄLDIGT fina bakåtsitt, och har även blivit mycket bättre i ligg-stå! Gillart!

 

Blir så himla glad av mina duktiga tjejer ❤ !

160114,2

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s