Snöpuls och fysträningstankar

I natt föll det närapå 30 cm snö, så nu har snusrarna fått årets första uppskottade vägar i trädgården. Det är inte alltid de känner för att pulsa ut i snön 😉 !

IMG_9385

Runt 18 så hängde vi på oss reflexer, selar och pannlampa och drog ut på promenad. Idag blev det 30 minuter powerwalk till ett kalhygge, sen 15 minuter pulsande i backar med orörd runt 30 cm djup snö där hundarna (och jag 😛 ) fick jobba på ordentligt, och sen 30 min powerwalk hem igen. Pu fick även dra första och sista kilometern så det blev extra fys där för henne (plus att hon som vanligt spenderar massa tid galopperandes både på barmark och i snöfyllda diken). Hem kom vi nöjda och glada och med is i hår och skägg 🙂 !

IMG_9415

När jag ändå halkade in på detta med fysträning:

Något av det viktigaste för mig med alla mina hundar är att hålla dem i fysiskt topptrim. Att med varierande fys – och konditionsträning se till att de från topp till tå är starka och vältränade, oavsett om de är tävlings – eller sällskapshundar, stora eller små.

Det är viktigt för mig att se till att det inte blir monoton eller ensidig träning. Jag försöker att vara så varierande som möjligt och inte köra samma träning flera dagar efter varann, utan försöka att se till att man jobbar med olika delar av träningen hela tiden för att få en jämn spridning så man inte sliter på kroppen på samma sätt flera dagar i sträck. På vintern är vi lite mer begränsade vad gäller +kondisträning, men på sommaren så varieras de mellan cykling, joggning och simning. Omväxling förnöjer!

 

Promenader är ju inte heller att underskatta, men det är sällan vi går ”vanliga” promenader på plan barmark, utan någon form av +fys är det i stort sett alltid, som ex drag i midjebälte, skritträning i ris, offroad-lösspringande, klövjeväska…

img_8469

 

Jag tror fullt och fast på att varierad fysträning är nyckeln till hundar som håller sig friska och starka, vars kroppar håller länge och även håller för hårdare påfrestningar. Detta i kombination med bra mat + tillskott som passar för hunden, återhämtning och en god relation till en bra hundfysioterapeut som jag litar på! Det är mina grundstenar för att hålla mina hundar i topptrim året runt och förhoppningsvis livet ut 🙂 !

151202,1

img_8303

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s