Snöbus och premiärpromenad

Vid 8.45 kom jag ur sängen idag, härligt att sova lite längre! Snabbt på med morgonkaffet, och sen sitta och titta lite på hundarna som lekte i snön

IMG_9484

Eftersom graderna stigit till bara -3,5 så börjar snön bli mer kramsnöig och fastna mer i snuserbenhåren. Då blir man lätt lite kall när man slutar leka och kommer in så snön tinar, då kan t.o.m ett litet mini-monster som Boss tycka det är rätt mysigt med att bli inlindad i en filt och ligga i knät ❤

IMG_9487

Runt 10.30 så packade jag och tjejerna på oss kläder, selar och våra nya expanderkoppel samt midjebälte från Baggen Idag testade jag 2 m kopplet på Pu och 1 m kopplet på Lyxa.

IMG_9500

Jag är först och främst extremt nöjd med hur snygga kopplen var 😉 ! Härlig rosa färg och väldigt välsydda. Smarta när expandern sitter högt upp på kopplet, så man alltid kan nå den fasta delen om så skulle behövas. En bra och lagom hård expander som tar det mesta av ”smällen” när hundarna ( läs Pu 😉 ) sätter igång och drar.

 

Skulle jag förbättra nått på kopplen så skulle det vara om det satt pistolhake på istället för BGB-hake, men det är nog mycket bara en personlig preferens. Så kopplen får tummen upp och högt betyg från oss! 1 m kopplet kommer vara helt perfekt när Lyxa och Andreas är ute och joggar, men jag har redan beställt ett 2 m koppel till henne också då jag tyckte att de kändes som rätt så perfekt längd för promenader där hundarna behöver vara kopplade 🙂 .

Midjebältet får också HÖGT betyg av mig 🙂 ! Det har ju en lite högre ryggdel än det vanliga bältet, och det kändes superbra för ländryggen, särskilt när man är så svankryggig som jag är, när trycket fördelades över lite större yta. Och benfästena höll bältet perfekt på plats på höften och det kändes inte ens att de fanns där. Så tummen upp för bältet med 🙂 !

160115,4

Vi gick ca 4,5 km med kopplen, sen blev det frispring för dem bägge på skogsstigar i orörd snö. Vi hann gå ca 1,5 km till när jag hörde en stilla och tyst vissling. När jag tittade åt sidan såg jag en jägare stå där på pass! Efter lite tyst teckenkommunikation oss emellan om genomfart så gick jag och hundarna vidare för att avlägsna oss från jakten snabbt och smidigt.

Dock var det inte det lättaste i 30 cm orörd snö, och att pulsa genom det ”snabbt och smidigt” i 2 km satte igång både pulsen, hållet i sidan och blodsmaken i munnen 😛 ! Men tillslut kom vi till trygga marker och kunde fortsätta vår promenad hemåt. Extra plus i kanten för att jag hittade min ena skobrodd som jag tappade under vårt förra snöpulspass 🙂 !

IMG_9533

Det blev sammanlagt 8 km underbar promenad i fantastiskt vinterväder 🙂 ! Och nu när man stött på jägare i skogen så är jag extra tacksam för att jag och hundarna syns så bra på våra promenader, färgmatchat och tydligt 😉 !

IMG_9534

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s